Velebný (ČSSD): 17. listopadu si připomínáme svobodu, solidaritu a demokracii

17.11.2015 13:42

Významný státní svátek 17. listopad nám každoročně symbolizuje tři důležité životní pilíře – svobodu, solidaritu a demokracii. „Nesmíme proto dopustit, aby jakkoliv došlo k oslabení těchto našich základních hodnot,“ úvodem zdůrazňuje poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Velebný (ČSSD): 17. listopadu si připomínáme svobodu, solidaritu a demokracii
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

V úterý 17. listopadu 2015 si připomínáme šestadvacáté výročí od sametové revoluce v roce 1989. Na mnohých místech si většina z nás také připomíná přelomové události položením věnců a zapálením svíček. Sociální demokracie v tomto čase vzpomíná na obnovení své činnosti v roce 1989, které nastalo 19. listopadu.

„Tento významný den je pro nás vykřičníkem, kdy jsme si v minulosti vybojovali svobodu, solidaritu, demokracii, dodržování lidských práv a respektování všech základních hodnot naší společnosti. Tímto dnem před 26 lety jsme zničili fašismus, komunismus a všelijaké diktátorské období. Proto nezapomínejme, že jsme v ten den vstoupili do nové a svobodné éry našeho společného života,“ dodal poslanec Ladislav Velebný.

„Mysleme na to a važme si, že máme svobodu slova a písma, že můžeme svobodně žít v demokratické zemi. Braňme se všem rysům nedemokratických jednání a nebezpečných faktorů, které ohrožují náš lidský život. V dnešní době, kdy bojujeme s fanatiky, extrémisty a především i teroristy z Islámského státu, musíme držet pohromadě, být jednotní a dodržovat si mezi sebou lásku, úctu, respekt a vzájemné porozumění. Tak zachováme nejvyšší úroveň dodržování lidských práv v naší společnosti,“ pokračoval poslanec Velebný. „Přeji si, abychom měli i nadále svobodný, demokratický a bezpečný stát, jak deklarujeme i v našem volebním programu sociální demokracie. To jsou body, které musíme dodržovat a snažit se je plnohodnotně a po celou dobu života naplňovat. Bez toho bychom pak popřeli to, k čemu jsme došli před šestadvaceti lety o 17. listopadu,“ uzavřel poslanec Ladislav Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.