Vích (SPD): Budu lídrem Libereckého kraje do voleb 2017

24.07.2017 9:11

Předsednictvo hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) schválilo na návrh Regionálního klubu SPD Libereckého kraje kandidátku do podzimních klíčových sněmovních voleb 2017. Jejím lídrem bude Radovan Vích.

Vích (SPD): Budu lídrem Libereckého kraje do voleb 2017
Foto: Archiv politika
Popisek: Radovan Vích, předseda Regionálního klubu SPD Libereckého kraje

Hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) odstartovalo dne 20. 7. 2017 v Praze plavbou parníkem "Proti proudu" oficiálně svou letošní volební kampaň do klíčových podzimních sněmovních voleb a představilo svůj volební program a krajské lídry. V hnutí SPD budeme považovat za úspěch, pokud získáme alespoň 10 procent hlasů.

Ve svém volebním programu chceme  zakázat v ČR islám, zavést povinný osmitýdenní základní vojenský výcvik, referendum o vystoupení z EU nebo přijetí zákona o obecném referendu. Za jednu z důležitých priorit považujeme také zákon o obecném referendu. Chceme také zrušit elektronickou evidenci tržeb pro živnostníky nebo uzákonit platbu DPH až ze skutečně proplacených faktur.

Lídrem v Libereckém kraji bude Radovan Vích (52) z Liberce, který je jedním ze zakládajících členů hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) v Libereckém kraji, kde vykonává funkci předsedy Regionálního klubu. V komunální politice působí od roku 2016, kdy úspěšně vedl kandidátku do krajských voleb a stal se tak historicky prvním krajským zastupitelem Libereckého kraje za SPD.

Dvojkou na kandidátce bude výtvarnice A. Changová (51) z Maršovic, která je zároveň místopředsedkyní Regionálního klubu SPD a trojku obsadil ředitel cestovní kanceláře Bronislav Kalvoda (42) z Jilemnice, který je také místopředsedou Regionálního klubu SPD.

Věkový průměr všech 17ti kandidátů liberecké kandidátky je necelých 51 let, přičemž nejmladší kandidátce je 29 let a nejstaršímu kandidátovi 66 let, z toho je 6 žen a čtyři kandidáti mají úplné vysokoškolské vzdělání.  

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.