Vích (SPD): Vláda ANO a ČSSD vzbuzuje falešnou naději na brzký konec covidu

12.03.2021 11:45

Cílem tohoto příspěvku je malé zamyšlení nad tím, jak nás ministr vnitra Hamáček a ministr zdravotnictví Blatný vodí za nos s prodlužováním nouzového stavu a plošnými omezeními. Navíc neustále do kola opakují, že to musíme ještě chvíli vydržet, přitom podnikatelé a živnostníci živoří, děti nebyly rok ve škole a nemocnice kolabují.

Vích (SPD): Vláda ANO a ČSSD vzbuzuje falešnou naději na brzký konec covidu
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Realita je zcela jiná, nemají řešení a měli by ve funkcích skončit. Nejsem příznivec očkování a každý by měl mít právo si rozmyslet, jestli vůbec a pokud ano, tak jakou vakcínu proti koronaviru si nechá vrazit do těla. Vakcín je obecně u nás málo a máme kompletně naočkováno necelé 3% populace, takže nenechte se uchlácholit nějakými čísly se statisíci očkovaných. Ve VB jsou to již dávno desítky miliónů občanů. Účinnost vakcíny Sputnik V je více než 91%, a očkuje se jí ve 35 státech, zatímco např. AstraZenecu občané odmítají pro její vedlejší účinky. Dnes EMA a EU schválily nahonem vakcínu Johnson and Johnson, která má třeba výhodu v tom, že se aplikuje pouze jednou a nikoliv na dvakrát. Ale ta má účinnost pouhých 67% a bude jí v dohledné době žalostně málo. Stejně málo jako jiných vakcín, na které EU vyčlenila neskutečné peníze a přitom skutek utek, ale schválení Sputniku V se vyhýbá jako čert kříži. Očkovací centra nefungují a praktičtí lékaři stále marně čekají na vakcíny. Trasováni nefunguje a stále chybí vládní strategie.Takže pár čísel: Pokud ministr zdravotnictví Blatný tvrdí, jak se masívně očkuje, což je 32 tisíc lidí denně, tak je to pouze 32 tisíc prvních vpichů. Tímto tempem bude u nás za 100 dnů (včetně víkendů a svátků) mít první vpich v těle v polovině června pouhých 3,2 miliónu občanů a druhý vpich až ke konci září. Potom tedy bude čistě teoreticky naočkováno 6,4 miliónu občanů, ale na rovinu, úspěch bude tak 5 miliónů. Takže slibovaných 70% proočkovaných bude tak v říjnu, ale spíše v listopadu anebo prosinci. Pokud ale počítáme, že se kovid vrací, vakcinace chrání po dobu tří měsíců a některé vakcíny na určité druhy mutací jsou neúčinné, tak si každý umí spočítat, jaký to bude mít celkový dopad. K tomu letní počasí, které mutacím viru neubírá na síle ale spíše naopak. Hlavně občany nelze stále dokola plošně uzavírat a provádět ze strany policie, řízené ministrem vnitra Hamáčkem, pandemickou tyranii. Lidi si chtějí dojít na čepované pivo, koupit si jarní boty a oblečení a konečně si dojít k holiči a třeba na hokej nebo fotbal, do kina anebo do fitka. Takže každému musí být jasné, že s námi tato vláda hraje boj na zdrženou a lže. Tato vláda a v tomto složení nemá důvěru veřejnosti. A pokud nedojde v historicky krátké době minimálně k výměně několika odpovědných ministrů (Hamáček, Blatný, Petříček), tak občané vyjdou do ulic. Nutno říci, že oprávněně.

Převzato z profilu.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

17:04 Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…