Vitásková (Úsvit-NK): Jsem znechucena. Stydím se za politiky, kteří to připustili

09.09.2016 10:12

7. den kampaně do Senátu dne 7. 9. 2016 - komunitní centrum Liščina

Vitásková (Úsvit-NK): Jsem znechucena. Stydím se za politiky, kteří to připustili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Jsem znechucena, je mi líto těch, kteří zde v Ostravském regionu odpracovali celý svůj život, vytvořili hodnoty a nyní mají důchod 8 000,- Kč? A nebo mi ti lidé na ulici lžou? Stydím se za politiky, kteří to připustili, že život se zde stal tristní, a důchod žebračenkou.

Navštěvuji Liščinu, část Muglinova. Tluče mi srdce a v celku mám obavy o svoji bezpečnost. Nemám ochranku a jdu do dobrodružství. Projíždíme vesničkou soužití – spolufinancovanou z různých fondů. Vypadá moc hezky, útulně a spořádaně. Je mi líto, že jejich představitel, přestože mě na schůzku pozval, odjel. Údajně proto, že jsem na kandidátce strany Úsvit-Národní koalice…..je mi ho líto, začínám pochybovat o jeho zájmech na řešení problému.

Měly by se zrušit všechny různé nadační fondy

Opravdu tomu nerozumím a tak odjíždím na druhý konec této městské části mého volebního okrsku. Ano, nejsou tu rodinné domky, hrazené z dotací, žijí zde rovněž většinově Romové, mají zde stejně krásné prostředí, uklízeno, centrum výuky a společných zájmu, přijímají mě bez ohledu, na jaké kandidátní listině jsem…

Jsem v šoku, jaké to bylo příjemné setkání, na kterém jsem získala celou řadu informací, např. jak fungují různé nadační či jiné fondy na podporu, ať již menšin či začleňování nepřizpůsobivých skupin.

Závěr pro mě je jen jeden, měly by se zrušit všechny různé nadační fondy s „pseudo pomocí potřebným“, z mého hlediska je to jen způsob mizení finančních prostředků cestou k těm, kteří je skutečně potřebují. Jsem smutná, ale nápravu může udělat jen ten, který s tímto vyděračským systémem nemá nic společného.

Bohužel, tato vláda to není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…