Vítek (Patrioti): Resuscitace drobného živnostníka

18.08.2015 7:23

Chci nízké daně, od státu jen základní funkce, svobodný obchod, jen minimální nutnou úroveň regulace, dotace jen tam kde neničí trh.

Vítek (Patrioti): Resuscitace drobného živnostníka
Foto: Archiv J. Vítka
Popisek: Jiří Vítek

Tato vláda je obzvláště silně vnímavá k pokřiku různých lobby, či odborů, které se falešně schovávají za výběr daní, ochranu spotřebitele, zdraví a bezpečnost. Ale ve skutečnosti chtějí velcí producenti prostřednictvím úřadu jakou jsou kauce, registrace, licence, hlavně dočasné, kamery apod. likvidovat dotěrnou konkurenci tisíců malých živnostníků.

Co štve drobného živnostníka

Neúnosně vystupňovaná a v krátkém čase houstnoucí byrokratická zátěž podnikání, např. zavedení registru podnikatelských účtů, institutu a registru nespolehlivých plátců DPH, nepřehledně zaváděná elektronizace finanční správy se značnými a pro drobné podnikatele mnohdy obtížně plnitelnými povinnostmi a sankčními riziky, chystané elektronické hlášení pro plátce DPH, připravovaná elektronická evidence tržeb apod.

Neustálé změny daňových zákonů, nepředvídatelnost jejich vývoje, jejich nepřehlednost, složitost, následná výkladová a aplikační nejednoznačnost včetně přijímání a zveřejňování závažných legislativních změn na poslední chvíli. Zavádění kaucí deformujících tržní prostředí a hospodářskou soutěž postihující zejména drobné podnikatele. Narušení hospodářské soutěže a rovných podmínek podnikání vysokou mírou korupce na všech úrovních politiky a veřejné správy.

Řešení Patriotů pro drobného živnostníka OSVČ ( max 3 zaměstnance), které má přidanou hodnotu svůj um a šikovné ruce (svářeč, elektrikář, kadeřnice, pekař, instalatér, opravář, lakýrník, malíř, kosmetička ......)

U nově vzniklých 1 rok daňové prázdniny

2-5 let jednotný roční daňový poplatek 10.000 Kč

5-7 let 5% daň, každý další rok o 2% navýšení max 15% (možnost odpisů).

Dotace mor od nezodpovědné vrchnosti

Dotace jsou příspěvky z veřejných finančních prostředků, na které nemají všechny subjekty, působící v dané oblasti, automatický nárok. Charakteristické je, že jsou poskytovány selektivně, často na základě kritérií stanovených ad hoc (typicky granty) a na základě posuzování kvality projektu nebo "prospěšnosti" určité činnosti, které je nutně subjektivní. Objektivní posouzení jakéhokoli druhu kvality může učinit pouze trh, ten však je právě poskytováním dotací deformován. Dotační systém se v Evropě nesmírně rozbujel. Odůvodňován bývá samými ušlechtile znějícími argumenty, jako solidarita, rozvoj občanské společnosti, boj proti diskriminaci, podpora drobného podnikání, ovšem ve skutečnosti jde prostě o filozofii "nesvéprávného občana a moudré vrchnosti".

Řešení Patriotů : dotace nepatří do sektoru, který přímo způsobuje pokřivení vnitřního trhu (žádné hotely, wellnes, sjezdovky, golfová hřiště.....).

Dále budeme pokračovat (oblast zemědělství, farmáři, pěstitelé), deprivatizace vody, zastropování exekučních poplatků.

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…