Vítek (Patrioti): Sobotka jako Jakeš, tedy kůl v plotě co nepochopil

30.07.2015 13:50

Člověk, který nikdy v životě nepracoval a fotografie z charitativních akcí používá pouze jako součást politické kampaně, chce hodnotit práci paní Vodičkové z Fondu ohrožených dětí?

Vítek (Patrioti): Sobotka jako Jakeš, tedy kůl v plotě co nepochopil
Foto: Archiv J. Vítka
Popisek: Jiří Vítek

Nakonec dobře, že se Bohouš dnes projevil. Připomněl Milouše. Ten se projevil podobně v červenci před 26 lety a také nám ukázal, že je úplně mimo a netuší, jaká je v národě nálada. Prostě kůl v plotě. Jestli to tak půjde dál, a ono nejspíš půjde, bude se zde na podzim někdo také hodně divit. Je zvláštní, že absolvent právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, kdy pod vedením poslance ČSSD Zdeňka Koudelky obhájil diplomovou práci Vývoj sociální demokracie v českých zemích v rozsahu 52 stran se z historie nepoučí a ignoruje společenské časované bomby.

Z dnešního projevu Bohouše v Červeném Hrádku, vynechám jeho kritiku prezidenta Zemana, protože tohle škádlení socialistů se tu vede od prezidentských voleb, kdy jeden účastník "tajného" jednání si svým přílišným štěbetáním následně vysloužil post ministra vnitra, tedy původně chtěl tento "mluvka" ministerstvo dopravy, ale to mu slíbil jistý hejtman Hašek, prozatím odstavený na druhou lokální socialistickou kolej tzv. socanský venkovský grunt a do Prahy zatím maximálně posílá malá torpéda prostřednicvím Facebooku.

Navážet se do práce paní Vodičkové, může jen ubožák

Fond ohrožených dětí ročně hospodařil podle Marie Vodičkové s ročním rozpočtem zhruba119 milionů korun (rok 2014), dotace od státu zhruba 30 milionů, dotace od krajů do deseti milionů. Zhruba sto milionů ročně tvořily dary a půjčky od podporovatelů FOD.

"Do potíží jsme se dostali i v roce 2006, kdy byla novelizace a na děti se začaly vyplácet dávky státní sociální podpory. Tehdy jsme předpokládali, že státní příspěvek činnost Klokánků pokryje a nepožádali jsme si o státní dotaci. Pak ale došlo k tomu, že ministerstvo práce a sociálních věcí nastolilo výklad, že to, co nespotřebuje dítě, se musí vrátit po skončení pobytu v Klokánku rodičům. Z těchto peněz jsme nic neměli, proto jsme museli požádat o mimořádnou dotaci." (Marie Vodičková pro iDnes.cz)

Soukromých společenstvích po revoluci vzniklo hodně ale těch co něco dělají pro děti a supluji tím neochotu státu se o tyto děti postarat jest minimum,tedy mimo státního pasť áku což je arest pro nezletilé, kde sem tam někoho "nakrmí" šroubovákem. Tak až stát zřídí něco podobného, tak potom může plácat to co dnes plácal premiér a pak ať klidně klokánky zruší, ale to si ještě dlouho  počkáme, teď se budou stavět utečenecké ubytovny a do tlam neziskovek, které nemohou FOD sahat ani po kotníky se už připravují zlaté lžičky . Mimochodem prodat byty horníkům nad hlavou mu tenkrát nevadilo, to bylo košér, ale když mu to dnes někdo připomene tak se kroutí jako Jirka Korn při break dance.

„Pan prezident dobře ví, že problém Klokánků, které v minulých letech katastrofálně zadlužilo jejich bývalé vedení, nijak nesouvisí se solidárním českým podílem na zvládání nejhorší uprchlické krize od konce druhé světové války. (Bohuslav Sobotka)

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…