Vodička (ČSSD): Exil ke 140. výročí sociální demokracie

10.04.2018 6:38

U příležitosti 140. výročí sociální demokracie mne napadají některé souvislosti, některé paralely. V uplynulých 140 letech často byly doby, kdy na tom byla sociální demokracie hodně špatně. Ba ještě hůř než teď, a to je co říct!

Vodička (ČSSD): Exil ke 140. výročí sociální demokracie
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

I v exilu to byl běh na dlouhou, předlouhou trať..... Ale vydrželi jsme. Na posledním exilovém sjezdu, v Heidelbergu 1989, jsem referoval o svých vědeckých politologických analýzách, se závěrem, že komunistické režimy stojí před brzkou implozí. Všichni účastníci sjezdu se z toho velmi radovali. Navrhli jsme na sjezdu (Heidelberg, červen roku 1989) Václava Havla prezidentem Československa. Ale upřímně: nebyli jsme si zcela jisti, zda to není jenom přání, které je otcem myšlenky, namísto reality. Ale pak přišla revoluce!

Z toho se možná dá usoudit jedno: Když budeme mít výdrž, když se budeme umět poučit z chyb, když budeme umět nachytat čerstvý vítr do plachet, zas to může jít nahoru; věřím tomu.

Karel Vodička, mluvčí regionu zahraničí – exil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.