Volfová (ANO): Zastupitelé podpořili českolipskou nemocnici i sociální služby

30.10.2019 9:41

Českolipští zastupitelé vyhověli na svém říjnovém zasedání jedné žádosti o dar a dvěma žádostem o individuální dotace z Fondu zastupitelstva města.

Volfová (ANO): Zastupitelé podpořili českolipskou nemocnici i sociální služby
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Mezi tyto tři žadatele tak rozdělili celkem 960 tisíc korun. Podpořili tak českolipskou nemocnici a dvě organizace poskytující sociální služby.

Nejvyšší částku, celých 900 tis. Kč získala Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa. Ta získané prostředky využije na rekonstrukci chirurgického oddělení, které se ze dvou pater, kde sídlí nyní, sestěhuje do jednoho patra. V rámci akce plánuje nemocnice oddělení i vybavit novým nábytkem nebo s vybudováním nového sociálního zařízení. Celkové náklady na rekonstrukci činí 3,6 mil. Kč.

„Českolipská nemocnice postupně rekonstruuje jednotlivá oddělení. Ta po dokončení prací opravdu odpovídají vysokému standardu moderního zdravotnického zařízení, které je příjemné pro pacienty, ale i pro personál a je špičkově vybaveno nejmodernějšími přístroji. Jsem ráda, že jsme dotaci pro českolipskou nemocnici schválili a pomohli tak uskutečnit další část tohoto náročného projektu modernizace. Navíc pokračujeme v nastaveném trendu z minulosti, kdy město Česká Lípa nemocnici vždy podporovalo,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Po třiceti tisících z fondu zastupitelstva města získaly organizace Sociální služby města Mimoň a Anděl strážný. Sociální služby města Mimoň využijí získané finanční prostředky na pořízení systému značení prádla do Domova pro seniory, kde třetinu ze 65 klientů tvoří lidé z České Lípy. Anděl strážný bude moci díky získané dotaci dále provozovat službu aktivizační linky, která pomáhá u klientů rozvíjet komunikační schopnosti, psychickou stabilizaci a procvičuje paměť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…