Vondra (ODS): Jaderná renesance je nezbytnou budoucností naší energetiky

25.03.2024 19:05 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 21. března proběhl v Bruselu vůbec první summit o jaderné energii. Světoví lídři zde diskutovali o tom, jak může jaderná energie přispět k udržitelnému rozvoji.

Vondra (ODS): Jaderná renesance je nezbytnou budoucností naší energetiky
Foto: Reprofoto: XTV
Popisek: Alexandr Vondra (ODS)

Summit částečně navazoval na konferenci OSN o změně klimatu (COP28) v Dubaji v prosinci 2023, která vyzvala k urychlení využívání jaderné energie spolu s dalšími nízkouhlíkovými zdroji energie.

„Jaderná energie je zásadním pilířem naší strategie pro dosažení klimatických cílů v Evropě. Bez využití jádra nemáme šanci je naplnit. Je naše velké vítězství, že si to začíná naplno uvědomovat nejenom Evropská unie, ale i další země světa. Jaderná renesance je nezbytnou budoucností naší energetiky,“ uvedl Alexandr Vondra.

„Válka na Ukrajině nám opět ukázala, že musíme ukončit závislost na nespolehlivých zdrojích a agresivních státech. Pro zajištění naší energetické bezpečnosti je nezbytné zaměřit se na spolupráci s důvěryhodnými partnery. Tato spolupráce je základem pro stabilní a bezpečnou budoucnost Evropy, kde jaderná energie hraje klíčovou roli ve snižování emisí a podpoře udržitelného rozvoje. Těší mě, že tuto skutečnost na summitu vyzdvihl i premiér Petr Fiala," doplnil Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…