Vondráček (ANO): Prymula? O pravdu už tu nejde

23.10.2020 20:02

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Prymula v restauraci

Vondráček (ANO): Prymula? O pravdu už tu nejde
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Sleduji z karantény dění okolo pana ministra zdravotnictví. Jak se slétají všichni, kteří vycítili Prymulovu a Faltýnkovu krev - v mediálním slova smyslu. V podstatě už si to žije svým virtuálním životem. A objektivní pravda je všem ukradená. Nikoho nezajímá, že v Poslanecké sněmovně máme absolutní zákaz návštěv a předseda klubu Faltýnek se vlastně nemá kde normálně setkat a uskutečnit pracovní schůzky. A to se často jedná o zásadní témata pro ČR, pro která je potřeba v dolní komoře Parlamentu nutně zajistit hlasující většinu. A právě to je práce a zodpovědnost předsedy klubu vládnoucího hnutí.

Co na tom, že účastníci schůzky se prokazatelně potkali pracovně a řešili v těchto vypjatých časech věci související s pandemií, a to v době, kdy většina jejich kritiků už měla dávno po práci a seděli doma.

Nikoho nezajímá, že se nesetkali v prostorách restaurace, ale v přilehlé místnosti. A těžko vyčítat ministrovi, že zrovna neví, jak je to s nájemními vztahy té které konkrétní místnosti. Pro něj to zkrátka celé je kapitula

Ano, účastníci schůzky nesprávně vyhodnotili a posoudili okolnosti setkání. Protože v dnešní době není ani tak důležitá objektivní skutečnost jako spíš její mediální obraz. Nicméně všelidového kamenování se s dovolením nezúčastním. Vážím si pana profesora Prymuly za to, jak se postavil odborně a lidsky epidemii v první vlně, i za jeho odhodlání a nekompromisní nasazení nyní ve vlně druhé.

Je velmi pravděpodobné, že z hlediska právního k porušení žádného nařízení nedošlo a silácká prohlášení pražského primátora o správním řízení jsou spíš nesmysl a další divadlo pro média.

Jenže o pravdu už tu nejde. Pracujeme s tak křehkou a těžko uchopitelnou kategorií, jako je důvěra veřejnosti. A tady je asi “mediální obraz” víc než objektivní reálné posouzení věci s nadhledem a určitým odstupem.

Věci se dějí bohužel příliš rychle, premiér musí reagovat okamžitě. V této neutěšené době jde o hodně. O životy a zdraví našich nejbližších. Uvidíme, jestli za pár měsíců někdo otiskne aspoň řádek o tom, že se pan Prymula vlastně ničeho nelegálního nedopustil...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…