Vostrá (KSČM): Jak je to s evropskou politikou vlády?

21.08.2014 8:21

Premiér Bohuslav Sobotka má tendenci chválit se za evropskou politiku jeho vlastní vlády. Vypichuje, že se oproti vládám předešlým značně zlepšila ve prospěch České republiky. Otázkou ale je, o co takové tvrzení opírá.

Vostrá (KSČM): Jak je to s evropskou politikou vlády?
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Za poslední půlrok jsme zatím byli svědky toho, že vláda v rámci evropské politiky nemá nikdy definovaný národní zájem a v podstatě jen přijímá, co ostatní členské státy a vysocí představitelé dohodnou. Pokud by se minulá politika dala označit za pasivní rezistenci vůči Evropské unii, tak nyní se jedná o pouhou pasivitu. Neurčujeme aktivně evropská témata. Nehájíme postoje, které jsou nám blízké a pro které bychom se měli snažit najít podporu ostatních.

V případě výběru eurokomisaře jsme unikátní v tom, že se jde náš premiér zeptat, koho by tak asi chtěli. Zanedlouho se má volit nový ministr zahraničí Evropské unie po Catherine Ashtonové. Jaký k tomu má naše vláda postoj, kterého kandidáta by podpořila a proč? Nevíme. Přitom to bude člověk, který bude mít vliv například na kritické dění na Ukrajině.

V rámci zcela nevýhodných a nikam nevedoucích sankcí vůči Rusku naše vláda znovu hlasuje pro jejich zavádění, i když je to v rozporu s českým zájmem a zdravým rozumem. Mimochodem, díky hrozbám ukrajinské vlády vůči ruským vývozcům plynu nyní začíná na trzích po pěti letech stoupat jeho cena. V čem tedy spočívá tvrzení premiéra o úspěšné evropské politice jeho vlády? Tím, že to bude tvrdit, se to pravdou nestane.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!