Vostrá (KSČM): Sobotkův úkrok doprava

22.01.2014 8:35

Prezident republiky si pozval ministerské kandidáty na pohovory.

Vostrá (KSČM): Sobotkův úkrok doprava
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Zdá se, že se vše točí kolem těchto událostí. Ministři přicházejí a hovoří o svých rezortech nebo svých snech. Někteří jsou nováčci, někteří vědí, že musí slíbit vše. A jak své sliby splní? No uvidíme. Ale co se ptá každý občan? Kde je zrušení církevních restitucí, kde je zvýšení hospodářského růstu, kde je možnost důstojného života?

Není divu, že vznikla jakási malá, ale brzo zažehnaná revolta v poslaneckém klubu ČSSD, kdy někteří poslanci nechtěli podepsat koaliční smlouvu, která neobsahuje nic významného z levicového programu sociální demokracie, kterým se oháněla před volbami. Výhled pozic ve vládě a státní správě je pro představitele ČSSD zjevně daleko důležitější než vlastní ideové pozice a sliby občanům.

A kde je tedy slibovaný levicový program? Sociální demokracie vše podřídila vládnímu působení ( podle koaličních partnerů je sláva, že máme pravicovou vládu ).  Změníme daňový systém, zrušíme církevní restituce, snížíme nezaměstnanost! Jenom slova? Všichni čekali otočení kormidla ve formě vlády levice a dočkali se jenom úkroku doprava. Ale bohužel je to krok vedle a to nejen pro Bohuslava Sobotku.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.