Votava (ČSSD): Policii ČR máme jenom jednu!

24.08.2016 16:49

ČSSD je proti tomu, aby Celní správa jakkoliv suplovala pravomoci Policie ČR. Vyšetřování trestních činů, sdělení obvinění a návrh na obžalobu je ze zákona dáno policii a není žádný důvod, aby pod ministerstvem financí vznikala ještě nějaká další policie. Naopak vidíme za zcela logické návrat k obnovení finanční policie v rámci Národní centrály proti organizovanému zločinu, která byla zrušena za ministra vnitra Langera. Ta se má zaměřit na daňové delikty a jistě to bude vyžadovat i úzkou spolupráci s Celní správou.

Votava (ČSSD): Policii ČR máme jenom jednu!
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Ze zveřejněné koncepce rozvoje v oblasti trestního řízení vyplývá mimo jiné, že působnost Celní správy by se měla rozšířit i na vyšetřování trestních činů v oblasti daně z příjmů. Chci upozornit, že mimo jiné na rozdíl od správy spotřební daně, ekologických daní a DPH u dovozu tomu tak není u daně z příjmů. Vyšetřování trestních činů v oblasti daní musí zůstat výlučně v kompetenci Policie ČR a jejích orgánů.

Do nové koncepce zapadá sice snaha Andreje Babiše angažovat do vedení Celní správy bývalého vyšetřovatele, to však nesmí být záminkou či důvodem pro to, aby v České republice vedle policistů vyšetřovali též celníci. Policii ČR máme jenom jednu. Její kompetence by neměly být ani rozmělňovány, ani oslabovány, ani podrobovány nějakému konkurenčnímu tlaku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.