Votava (LEV21): České „volební“ divadélko

07.10.2016 11:09

Dnes jdeme volit, hra na demokracii opět začíná. Začíná divadelní představení pro voliče. Proto i ta velice malá účast voličů na tomto divadélku, tomu bude odpovídat. Zejména ve volbách do druhé komory Parlamentu ČR, tedy do Senátu.

Votava (LEV21): České „volební“ divadélko
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Nejspíše nebudu falešným prorokem, když si tipnu volební účast ve volbách do Senátu v 2. kole kolem  20% voličů. Takže vítězi tohoto nepoctivého, tedy „cinknutého“ senátního klání,  bude stačit  i jen desetina hlasů oprávněných voličů.

V posledních volbách do Senátu PČR (2014) přišlo k volebním urnám a tedy rozhodovalo o vítězi necelých 17% voličů.  83 % voličů zůstalo raději doma. Vítězi voleb tedy stačí mnohdy, jen necelých 10% voličů. Vskutku demokratické rozhodování. Ten médii, tak zbožňovaný Václav Havel,  by se asi v hrobě obracel.

Je proto trapné od našich politiků, či od bruselských politiků a médií,  dávat rady našim blízkým sousedům, jak mají volit a o čem mají hlasovat. Stalo se tak nedávno, kolem referenda o migraci v Maďarsku.  Proto je slyšet mluvit o referendu v Maďarsku, jako o neúspěšném, protože nepřišlo jen 40% voličů, není poctivé.  Dokonce jsme se dozvěděli, že přišli rozhodovat jen ti,  co nechtějí migranty a naopak ti co nepřišli, prý s tímto krkem vlády nesouhlasí. Trochu kostrbaté zdůvodnění.  

V Rusku (RF) při nedávných volbách do Dumy přišlo kolem 50% voličů. Tedy i tam přišlo podstatněji mnohem více voličů, než u nás v České republice. Obdobně, jako v Maďarsku, tak i v Rusku, byla voličská účast,  evropskými, či našimi mnohými politiky kritizována. Přejme si, aby u nás přišlo k volbám do Senátu těch 40% či 50% voličů. Hledejme tedy chyby i u sebe, nehledejme je jen u sousedů.

Také hra na rovnost hlasů, je cinknutá, tedy nepoctivá. Kandidáti si nejsou rovni. Jedni mohou usednout ve veřejnoprávní televizi a představit se voličům, ti ostatní se mohou   voličům jen představit, někde na chodníku, nebo v okrajové regionální TV. To nemluvě o značné finanční podpoře některých kandidátů ze státní pokladny. Tedy z kapes i těch, kteří tyto kandidáty odmítají, či dokonce vůbec nechodí k volbám.

I já se rozhoduji, zda půjdu k senátním volbám. Zda se zúčastním, těchto cinknutých, tedy nepoctivých voleb. A pokud půjdu, tak budu volit toho, co stojí se svým skromným letáčkem na okraji chodníku.

Přemysl Votava
(Národní socialisté – LEV21)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…