Votava (LEV 21): Jestřábi jásají, Východ opět hoří

28.05.2014 19:09

Pouhý den po prezidentských volbách na Ukrajině pokračuje křížové tažení proti zastáncům ukrajinské federalizace s ještě větší silou.

Votava (LEV 21): Jestřábi jásají, Východ opět hoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest za Ukrajinu

Vláda nasadila své elitní vojenské oddíly proti domobrancům v Doněcku. Obrněná technika, děla, vrtulníky, letadla útočí na města, na civilní cíle, za nimi zůstávají desítky mrtvých federalistů, hořící domy a s nářkem prchající civilisté s dětmi v náručí. Evropa mlčí….Nad Doněckem a nad vesnicemi v okolí, stoupá dým z hořících domů. Lidé umírají, přicházejí o své majetky. Evropa opět mlčí.

Naplňují se prorocká slova prezidenta Ruské federace Vladimíra Putina : „ na Ukrajině již propukla občanská válka “. Naopak falešně zní slova nového ukrajinského prezidenta Petro Porošenka o jeho snaze, která povede ke zklidnění situace na Ukrajině. Jen slova, slova, ……

Petro Porošenko, který deklaroval, že chce být prezidentem sjednotitelem, dnes pokračuje v další eskalaci napětí ve východní části Ukrajiny. Nedávné tragické události v Oděsse, kde byly 2. května cíleně upáleny desítky stoupenců federalizace, mají dnes své pokračování v Doněcku. Dle medií tam došlo k usmrcení několika desítek zraněných stoupenců federalizace, při jejich převozu do nemocnice.

Nabízí se řada otázek, co je cílem těchto provokací proti Ruské federaci ? Jak dlouho bude Evropská unie jen netečně přihlížet, či hledat omluvu pro vojenské tažení proti stoupencům federalizace ? Jde to nový Drang nach Osten ? Tedy hledání nového ekonomického prostoru ? Jak dlouho bude Česká republika tolerovat toto dobrodružství jestřábů z Kyjeva ? Kolik stovek civilních obětí musí přijít, než se probudí Evropa?

Volby do EP v ČR byly jasným vzkazem našich voličů do Bruselu. „Nevěříme vám, ani nebudeme posvěcovat vaší legalitu. Jste nám dokonce ukradeni.“ Tak přibližně zazněl vzkaz od 82% občanů České republiky, kteří nepřišli k volbám. Nepřišli zcela záměrně. Se Slovenskem je to nejmenší volební účast z celé EU. K tomuto postoji občanů přispěla i podpora a jednostranný postoj EU k nelegitimní vládě v Kyjevě.

ČR a Slovensko mají historicky nejblíže k Ukrajině. Máme zde své společné počátky slovanství. Nedovolme proto vzájemné vraždění slovanských národů. Naší povinností je vyzvat (nelegitimní) vládu Ukrajinu k zastavení křížového tažení proti vlastním občanům, stoupencům federalizace Ukrajiny.

Mediální tažení proti Ruské federaci (RF) není ku prospěchu Evropy, tedy ani ČR. Česká republika má v RF své tradiční ekonomické i kulturní zájmy. Útoky proti RF jsou útokem proti slovanské zemi, s kterou máme i historické kořeny.

Před 71lety českoslovenští vojáci pomáhali s Rudou armádou osvobozovat Ukrajinu, společně bojovali o Charkov, Kyjev, ….Umírali i za lid Ukrajiny. Dnes jsou tam jejich zapomenuté hroby. Braňme proto jejich odkaz. Přesto dnes opět teče slovanská krev na Ukrajině.

Nebojme se říci svůj názor, mít odvahu vystoupit z politického kouta a zvolat: „Ukrajino, tak už bylo dost vraždění v cizím zájmu .“

Přemysl Votava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…