Výborný (KDU-ČSL): Jsem rád, že jsme našli v Poslanecké sněmovně shodu

03.06.2019 9:12

KDU-ČSL prosadila, aby vláda do příštího pátku řekla, jak bude financovat sociální služby

Výborný (KDU-ČSL): Jsem rád, že jsme našli v Poslanecké sněmovně shodu
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

KDU-ČSL prosadila, aby předložila, jakým způsobem bude řešit nedofinancování sociálních služeb. Sněmovna přijala několik usnesení, kterými se musí ministři řídit. "Vláda, ministerstvo financí a ministerstvo práce a sociálních věcí dostaly uloženo, že do příštího pátku musí předložit návrh na dofinancování sociálních služeb na rok 2019 ve výši 2 miliardy korun. Musí nám sdělit, kde tyto peníze vezme a jak je dostane na kraje. Jsem rád, že jsme našli v Poslanecké sněmovně shodu," okomentoval předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

Přijatá usnesení poslaneckého klubu KDU-ČSL pro mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny PČR dne 29. 5. 2019

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR:

1/ ukládá vládě, aby v termínu do 7. 6. 2019 předložila Poslanecké sněmovně návrh k dofinancování sociálních služeb pro rok 2019 ve výši 2 miliardy Kč.

2/ vyzývá MPSV, aby v termínu do 25. 6. 2019 předložilo Výboru pro sociální politiku věcný záměr vládní novely zákona o sociálních službách. Po jeho projednání ve Výboru pro sociální politiku ukládá MPSV uspořádat kulatý stůl za účasti zástupců Ministerstva financí, Ministerstva zdravotnictví, Asociace krajů, Svazu měst a obcí, Sdružení místních samospráv, zástupců poskytovatelů sociálních služeb k dlouhodobému a předvídatelnému financování sociálních služeb v ČR v dalších letech.

3/ vyzývá Ministerstvo zdravotnictví, aby do 31. 8. 2019 předložilo Poslanecké sněmovně návrh k valorizaci plateb v odbornostech 925 - domácí zdravotní péče a odbornosti 926 mobilní specializovaná paliativní péče od roku 2020 (v případě, že bude MZ ČR v důsledku nedohody v rámci tzv. dohodovacího řízení stanovovat ve veřejném zájmu parametry úhrad pro tento segment péče pro r. 2020).

4/ vyzývá vládu, aby v termínu do 30. 9. 2019 předložila Poslanecké sněmovně návrh novelizace vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách / valorizace úhradových limitů za stravovací a ubytovací služby v pobytových zařízeních a hodinové sazby za úkony v terénních a ambulantních službách v souvislosti se zvýšením nákladů na poskytování těchto služeb /.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

10:04 Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.