Vystrčil (ODS): Objížďky a rozestavěnost

04.09.2018 10:35

„Užívá“ si to v létě a to nejen na Vysočině většina řidičů. Ať vyrazíte kamkoliv, můžete počítat s tím, že narazíte na objížďku nebo alespoň na část silnice, kde je průjezd řízen semafory.

Vystrčil (ODS): Objížďky a rozestavěnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Osobně jsem v poslední době sám prověřoval pomalý postup stavebních prací u dvou dopravních staveb a u obou jsem došel ke stejnému poznání. Práce je více než firem, které je jsou schopny realizovat. A tak bohužel přichází logický důsledek. Firmy nejen zvyšují ceny, ale prodlužují i dobu zhotovení díla, někdy i na dvojnásobek či trojnásobek skutečně potřebné doby na kompletní realizaci stavební zakázky. Vlastně si tím soutěží zakázky do zásoby.

A tak potom existují případy, kdy pracovníci z jedné a té samé firmy například pracují v pondělí na zakázce A, v úterý a ve středu na zakázce B a ve čtvrtek a v pátek na zakázce C. Logicky se potom doba zhotovení díla u všech zakázek neúměrně protahuje a objížděk a dalších dopravních omezení někde i několikanásobně přibývá.

Závěr je tedy pro investory jasný. Je třeba se maximálně snažit, aby smluvní podmínky a v nich stanovené lhůty neumožňovaly nebo alespoň velmi stěžovaly firmám si soutěžit zakázky do zásoby a neúměrně protahovat doby zhotovení díla.

Určitě to není jednoduché, ale pokud nenalezneme jako investoři - stát, kraje nebo města a obce - odvahu dát v odůvodněných případech při výběru přednost zhotoviteli, který je sice dražší, ale při realizaci díla rychlejší a kvalitnější, počty objížděk, dopravních omezení a tedy i časových a finančních ztrát řidičů nesnížíme.

Miloš Vystrčil, krajský zastupitel, senátor

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

8:04 Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

Termín voleb do Evropského parlamentu se rychle blíží a nově zvolení europoslanci budou rozhodovat o…