Vystrčil (ODS): Selský rozum

01.10.2016 14:33

Více než před rokem jsme v Senátu diskutovali zákon o hospodaření energií. Debata byla tvrdá.

Vystrčil (ODS): Selský rozum
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Nakonec jsme se domluvili se zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu na kompromisu. Ministerstvo slíbilo, že připraví vyhlášku, která osvobodí obyvatele centrálně vytápěných bytových domů od povinnosti instalovat měřiče tepla do každého bytu, pokud se to obyvatelům z hlediska uspořeného tepla nevyplatí.

Rok se sešel s rokem a po opakovaných připomínkách to vypadá, že nakonec vyhláška, která osvobodí centrálně vytápěné bytové domy s dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi od povinnosti instalovat měřiče tepla v každém bytě, bude na konci roku vydána.

Článek jsem nazval selský rozum proto, že pokud si představíme bazén s teplou vodou s dobře izolovanými vnějšími stěnami, který chceme vytápět například na teplotu vody 22 stupňů Celsia, tak je nám asi všem jasné, že stačí měřit teplotu vody na vstupu a výstupu a možná pro kontrolu ještě střídavě na některých místech. Ano, mohl by se objevit „blázen“, který by si v zimě otevřel okno a větral a větral a větral. Ale to by potom znamenalo se pustit do regulace například maximální konstrukční rychlosti vozidel, četnosti používání výtahů atd.

„Používala bych selský rozum,“ odpověděla mi naše velvyslankyně v Sýrii Eva Filipi na moji otázku, jak se máme chovat k uprchlíkům a jakou máme dělat zahraniční politiku.

My dnes máme možnost jít zanedlouho volit a máme selský rozum, tak obojího využijme.

Miloš Vystrčil (ODS)
Zastupitel Kraje Vysočina, senátor

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!