Zábojník (ČSSD): Který prezident chlastal první ligu?

07.07.2014 22:37

Politicky nekorektní prezidentský kvíz.

Zábojník (ČSSD): Který prezident chlastal první ligu?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Na výběr máme již z jedenácti prezidentů a více odpovědí je možných. Jsou to:

Tomáš Garrigue Masaryk
Edvard Beneš
Emil Hácha
Klement Gottwald
Antonín Zápotocký
Antonín Novotný
Ludvík Svoboda
Augustín Husák
Václav Havel
Václav Klaus
Miloš Zeman

1)     Který prezident chlastal první ligu?
2)     Který prezident střílel do dělníků?
3)     Který prezident rozbil republiku?
4)     Který prezident měl čest?

Add 1) Prezidenty alkoholiky máme hned dva. Prvním byl Gottwald, který začal nezřízeně pít po odjezdu do SSSR a střetu s tamější realitou. Druhým notorikem je současný prezident Zeman. Kromě velkého množství zpráv, jak to fungovalo v autobusu Zemák, přes popisy z premiérského období, až po exces z prohlídky korunovačních klenotů. Okolí vnímá současného prezidenta jednoznačně, i když on sebe popisuje ve své autobiografii slovy; nikdy v životě jsem se neopil, jenom jednou jsem se podnapil. Prezident Havel, o kterém se tyto zkazky také říkaly, byl údajně notným pijanem před rokem 1989, ale po jeho zdravotních problémech, si nedovedu představit, že by pití pokračovalo, proto ho do seznamu nezařazuji.

Add 2) Chápu otázku jako, za kterého prezidenta stříleli vlastní lidé do vlastních lidí? Prvním byl Masaryk, kromě onoho Duchcova, Frývaldova, Trenčína, Krompachů, ještě další desítky míst celkem - 57 lidí. Je ale otázkou, nakolik je tím vinen sám Masaryk.

Beneš, zde to již není v mých silách vyjmenovat. Ale po druhé světové válce byl prezident Beneš odpovědný za poměrně masivní popravy zrádců a kolaborantů. Opravdu se všem dostalo spravedlivého soudu? O tom nejsem přesvědčen. A dále díky zvolené metodě odstranění českých Němců z československého území, výzvám k jejich vylikvidování, je zodpovědný za jejich oběti. Českoněmecká komise se shodla na minimálně 20 tisících obětí. Je to náš jednoznačně nejkrvavější vládce minimálně od třicetileté války.

Gottwald pod vedením svých sovětských loutkovodičů, byl zodpovědný za justiční vraždy, kterých bylo několik stovek, dále bylo mnohem větší množství lidí umláceno, tj. zavražděno, ve vyšetřovacích celách a ještě více lidí zemřelo v důsledku likvidačního zacházení v nejrůznějších komunistických lágrech.

Zápotocký pokračoval v popravách i po Stalinově smrti, což je v rámci východního bloku výjimka, a též se střílelo při demonstracích proti měnové reformě. A konečně za prezidenta Svobody se v roce 1969 střílelo do demonstrantů na základě takzvaného pendrekového zákona.

Add 3) Prezidenty rozbíječe máme hned dva. Prvním je Beneš. I když je částečná vina i na Masarykovi, neboť zcela selhala jeho národnostní koncepce. Druhou věcí, kterou dělala ČSR špatně, je její zahraniční politika, a na tu už Beneš nepřetržitě dohlížel, či ji přímo vykonával. Beneš rozbil Československo v roce 1938, konkrétně 21.9.1938, kdy vláda souhlasila s odstoupením území, kde žije 50% a vice Němců (již 8 dní před Mnichovem). Beneš resignoval až poté, co dohlédl na odstoupení území Německu. Druhého rozbití se Beneš dopustil během jednání v Moskvě v roce 1945, kdy fakticky souhlasil s odstoupením Podkarpatské Rusi. Konkrétně 21.3.1945.

Skutečným hrobařem Československa byl president Klaus, to on dotlačil Slováky k nezávislosti víceméně proti jejich vůli. Je zajímavé, že většina Čechů ani Slováků naprosto netuší, kdy bylo Československo rozbito a maximálně si vzpomenou na Deklaráciu svrchovanosti. Ta, ale nemá žádnou váhu, a je asi tak na úrovni výzvy občané čistěte si zuby dvakrát denně. Československo bylo rozbito dne 25.11.1992. Klaus tím navázal na Kramářovskou koncepci státu, která po roce 1918 prohrála. Masaryk se musel obracet v hrobě.

Add 4) Čestným prezidentem bude v tomto případě ten, kdo nezradil sám sebe ani svoji vlast. Masaryk, byl jistě česným člověkem, byl konzistentní před rokem 1914 i po roce 1918, i přes to, že byl za své názory svého času vysmíván a nenáviděn. Nejčestnějším člověkem v prezidentském seznamu byl nepochybně Hácha. Až do dnešních dnů se na něj lijí hromady benešovského svinstva. Žádám, aby se s tím přestalo. I Havel patří do seznamu čestných prezidentů. Před rokem 1989 bojoval za své názory a totéž po roce 1989. V roce 1992 ovšem selhal a k rozbití Československa došlo za jeho pasivního přihlížení, což si tak velká osobnost nesmí dovolit. Jsem na pochybách, ale k česným prezidentům je možné zařadit i prezidenta Novotného. Za jeho vlády došlo k uvolnění atmosféry a k rehabilitacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice