Žáček (ODS): Výběrové řízení na nového ředitele GIBS provázejí pochybnosti

24.08.2018 14:37

Ve středu 22. srpna sněmovní výbor pro bezpečnost nadvakrát projednával návrh kandidáta předsedy vlády Andreje Babiše na nového ředitele GIBS, okresního státního zástupce Radima Dragouna.

Žáček (ODS): Výběrové řízení na nového ředitele GIBS provázejí pochybnosti
Foto: Archiv P. Žáčka
Popisek: Pavel Žáček

„Jako poslanci ODS jsme během jednání připomněli dramatické okolnosti odstoupení předchozího ředitele plukovníka Murína a upozornili na netransparentnost výběrového řízení, schváleného vládou,“ prohlásil místopředseda výboru Pavel Žáček.

„Premiér Babiš ani zástupci Úřadu vlády nám nebyli v rozporu s prezentovanou ‚transparentností‘ schopni odpovědět na otázku, kdo určil členy výběrové komise, a proč v ní nebyl zastoupen policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý, podobně jako vedoucí představitelé jiných bezpečnostních sborů, složek či dokonce zpravodajské služby. Úřad vlády navíc členům výboru odmítl identifikovat dva z dvanácti kandidátů, kteří se do výběrového řízení přihlásili,“ doplnil Žáček.

Radim Dragoun během podrobného projednávání své krátkodobé i dlouhodobé koncepce členy výboru ujistil, že k případným reorganizačním či personálním změnám přistoupí až na základě důkladného vyhodnocení činnosti GIBS. Prohlásil mj., že odolá případným politickým tlakům, a že nebude nijak zasahovat do kauz, které souvisejí s policejním vyšetřováním vztahujícím se k jeho nadřízenému, premiérovi Andreji Babišovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…