Zachariaš (KSČM): Ani zákon není všemocný

25.06.2015 15:46

V současné době se čím dál víc jeví problémem soužití generací. Hovoří se mnohdy i o velkých neshodách mladých se seniory. Velmi se mi však nelíbí osočování mladé generace ve vztahu k jejich chování, že se jedná o generaci, která byla vychována v honbě za mamonem a neuznávání žádných kulturních a společenských hodnot.

Zachariaš (KSČM): Ani zákon není všemocný
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Žádný zákon nemůže nařídit úctu a lásku ať už k rodičům či prarodičům. Jižní Morava je překrásný kraj a já zde znám spoustu rodin, které žijí pohromadě a dokonce dokážou pomoci svým sousedům. Zákon totiž nemůže nařídit, aby děti milovaly své rodiče a rodiče milovali své děti. Problém toho, jak se budeme k sobě chovat, je problémem celosvětovým. Je však pravdou, že fungující rodina je základem každého státu. A proto si važme svých rodičů a prarodičů, vnímejme jejich rady, ke kterým dospěli v průběhu let.

A my sami se snažme uspořádat svůj život tak, abychom si našli chvilku sednout si ke stolu s těmi, kteří nás učili prvním krůčkům. Na chvíli vypněme moderní techniku a snažme se vzájemně si říct, co k sobě vlastně cítíme. Úcta ke stáří není možná tehdy, jestliže k sobě nenajdeme cestu a naopak, rodiče by měli mít čas na své děti, protože nejen materiální zajištění rodiny je to, co dítě potřebuje. A tak si myslím, že letní večery strávené třeba u opékání špekáčků se sklenkou dobrého moravského vína jsou tou nejlepší léčbou na často chladné vztahy, které dnešní uspěchaná doba často do rodiny zanese.

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.