Zachariaš (KSČM): O lidském životě rozhodují minuty

02.08.2016 4:36

Letošní léto je velmi proměnlivé. Střídají se přívalové deště s horkem, což nám ke zdraví rozhodně nepřidává nic dobrého. V Jihomoravském kraji, a především v Brně, se za poslední měsíce objevila největší epidemie žloutenky typu A.

Zachariaš (KSČM): O lidském životě rozhodují minuty
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Krajská hygienická stanice uvádí, že každý týden přibývá téměř deset nových nemocných. Tato choroba je velice zákeřná a člověku trvá i několik týdnů, než objeví, že je nemocný. A to není jediný problém, který jsme v Jihomoravském kraji zaznamenali.

Mnozí z nás zachytili také informaci o vyhlášení stávkové pohotovosti odborovými organizacemi Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Nejen odboráři, ale i zaměstnanci upozorňují na nedostatek lékařů a neadekvátní řízení této velmi významné organizace. Vždyť na záchranné službě závisí životy nás všech. V některých místech našeho kraje se v rámci této situace zvýšily i dojezdové časy záchranky, a proto s podivem sledujeme poměrně laxní jednání příslušných krajských úředníků. Hejtman Hašek se v minulých dnech sešel s ředitelem zdravotnické záchranné služby Milanem Klusákem. Ten jej ubezpečil, že stávková pohotovost nijak neohrozí pacienty, a to jak občany našeho kraje, tak návštěvníky jižní Moravy.

Každá rada v tomto sporu drahá, ale asi by bylo vhodné, aby vedení kraje nejednalo pouze s ředitelem, ale našlo si v co nejkratší době čas i na záchranáře samotné či představitele odborů. Jen tak si totiž bude moci udělat reálný obrázek o tom, v jakém stavu se tato organizace nachází. O lidském životě často rozhodují minuty a lékařská pomoc by měla být dostupná ve všech místech Jihomoravského kraje v adekvátním čase, který deklaruje ministerstvo zdravotnictví. Nikdo z nás neví, kdy lékaře záchranné služby bude potřebovat. Nemoc se totiž nevyhýbá nikomu z nás, a proto je třeba dát tuto situaci do pořádku a nesoustředit jednání pouze na ředitele záchranky.

Převzato z profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…