Zachariaš (KSČM): Politická kultura dostala další ránu

13.07.2015 10:12

V moderní historii českého parlamentarismu si už naši občané zvykli na ledasco. Ať to byly verbální výpadky Miroslava Sládka, Topolánkův vztyčený prostředníček nebo třeba zpěv poslance Daniela Korteho místo hlasování. I to jsou důvody, proč se prestiž poslanců v žebříčcích popularity povolání (i když označení poslance jako povolání je velice nepřesné) propadla na samé dno.

Zachariaš (KSČM): Politická kultura dostala další ránu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Podobné manýry některých politiků se bohužel přesunuly i mezi část krajských a obecních zastupitelů. Že mezi nimi nejsou zástupci KSČM, dokazuje jejich práci v duchu hesla „s lidmi pro lidi“. Nemusí proto podléhat těmto laciným a nevkusným exhibicím.

Nechvalně proslulá degradace politické kultury byla doba vládnutí koalice pod vedením Petra Nečase a Miroslava Kalouska. Názory občanů tehdejší vládní politici úplně ignorovali, což některé obyvatele pouze utvrdilo v tom, že představitelé státu vůbec neberou v potaz problémy lidí a žijí ve skleníku naprosto odtrženi od reality.

Občané ve volbách jasně vzkázali, že se jim takovýto způsob vládnutí nelíbí a spousta z nich podlehla vábničce hesla „Nekecáme, makáme!“, kterým se ohánělo hnutí ANO 2011 a jeho předseda Andrej Babiš. Mělo představovat nový styl vládnutí (bohužel se starým obsahem). Dvouletá alternace soudobé vládní koalice ovšem praktiky v mnohém spíše připomíná, než aby se jim vyvarovala. Korunu tomu nasadilo nedávné přetahování Andreje Babiše a Miroslava Kalouska v Poslanecké sněmovně o tužku při jednání o elektronické evidenci tržeb.

Tou chtěl Miroslav Kalousek napsat vzkaz na účtenku, kterou si Babiš v nadživotní velikosti přinesl jako ilustraci (i když nesplňovala zákonné podmínky). Kdo z občanů to viděl, muselo to v něm vyvolat oprávněné znechucení.

Divadelníci by toto představení zřejmě označili za tragikomedii. Politici by si ovšem měli uvědomit, že nejsme v divadle a občané namísto těchto vystoupení očekávají profesionální přístup ke správě státu a řešení jejich problémů. Ostatně za to jsou také z peněz daňových poplatníků placeni.

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…