Žalkovský (STAN): Populismus nebo neschopnost? Proč poslouchat kydy ministra Ťoka?

01.08.2015 18:56

Ať jsou u moci leví nebo praví, stále se opakuje jedna situace, jako podle šablony. V případě mimořádné události vystupují ministři, náměstci a jiní šéfové rozhodně a nekompromisně. Nesmí se to opakovat, zavedeme přísný režim, nové zákony, nové úřady, kontroly atd. Kecá se týden, druhý týden a najednou ticho po pěšině. A nic.

Žalkovský (STAN): Populismus nebo neschopnost? Proč poslouchat kydy ministra Ťoka?
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Tragédie na přejezdu ve Studénce.  Tři mrtví, zranění, zničené životy, včetně viníka. A najednou se mluví o tom, že je třeba budovat mimoúrovňové přejezdy, musí se zvýšit pokuty za vjezd na červenou na přejezd…..  Kecy v kleci, jak říká můj sedmiletý vnuk.

Druhý den auta vesele porušují na přejezdu předpisy, stejně jako před tím týdny, měsíce a roky. Vše je nahráno kamerami umístěnými u závor. Nikdo nic nedělá. Policie nic, odbor dopravy nic, železničáři nic. Proč? Je to lhostejnost, tupost, nezájem odpovědných úřadů a odpovědných lidí. Proč poslouchat s prominutím populistické kydy ministra Ťoka, který teď zadává studie a vyhrožuje, jak budou zvýšeny sankce. I kdyby byl dán trest smrti za porušení předpisu, nikdo nebude odsouzen, protože ho nikdo nechytne při činu.  Zde je problém našeho státu.

Nikoho nic nezajímá, nikdo nic preventivně neřeší, jenom se čeká, až se něco stane. To je obecný problém. Upozorníte na něco, co by se mohlo stát, a dozvíte se, že se s tím dá něco dělat, až se něco stane.  Příklad. Někdo někoho obtěžuje, vyhrožuje mu a policie nic dělat nemůže. Kolik vražd bylo takto dokonáno. Nezájem, lhostejnost, tupost.  Není třeba nových zákonů. Stačí jen umět využít zákony stávající. Ale to by museli být ti zodpovědní i inteligentní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!