Zamrazilová (ODS): Evropa na rozcestí

20.04.2014 17:51

Volby do Evropského parlamentu budou mít řadu dimenzí, především ale půjde o směřování evropské integrace. Evropské elity se snaží občany přesvědčit, že pomocí nových programů se podaří nastartovat růst, vytvořit pracovní místa a vyřešit palčivé sociální problémy. Je to reálné?

Zamrazilová (ODS): Evropa na rozcestí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Připomeňme si všechny programy, které již byly v rámci EU vyhlášeny, a jejich nepřesvědčivé výsledky. Ekonomický systém bohužel není motor, který by se dal nastartovat pomocí nového programu. Je živým organismem, který potřebuje funkční souhru jednotlivých částí. Podstatou selhání programů je neschopnost zaměřit se na občany, kteří jsou základními prvky ekonomického systému.
 
Programy často předepisují vyšší a vyšší dávky léků, které již dříve nepomohly, s tím, že lék je správný, pouze dávka byla příliš nízká. Bohužel chybí ochota přiznat, že příliš mnoho integrace v podobě přehnané regulace a předčasně zavedené společné měny jsou příčinami, které vedly k současnému stavu evropské ekonomiky.

Ing. Eva Zamrazilová, CSc.
kandidátka ODS pro volby do EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

19:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nápadu lidovců zvyšovat bezdětným platbu sociálního…