Zavadil: Co jste dělali 8 let?

19.09.2013 15:51

Nová vláda, která po volbách převezme naši zemi, dostane do vínku rekordní zadlužení ve výši 1 bilión 600 miliard korun a rekordní počet lidí bez práce.

Zavadil: Co jste dělali 8 let?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Zavadil

Komentátor pan Fišer už však dopředu stačil zkritizovat ČSSD, že chce vytloukat klín klínem, když do svého volebního programu zahrnula aktivní politiku zaměstnanosti. On sám ví nejlépe co pomůže, a proto doporučuje, že jediným lékem na nezaměstnanost je otevření prostoru pro nové podnikání. Proč toto neradil pan Fišer Kalouskovi s Nečasem a mohli jsme mít po problémech.

Osm let strany těchto pánů předváděli tak úžasné věci, že jsme tam, kde jsme. Co dělali novináři, osm let? Od zeleného stolu vychvalovali vše, co zapadalo do pouček  jejich ideologie. Divím se, že pan komentátor nepodrobil zdrcující kritice spolkovou kancléřku A. Merkelovou, když v Německu zavedla po dohodě s odbory tzv. kurzarbeit," který německým zaměstnavatelům, trhu práce i lidem nesmírně pomohl. Proč nekritizuje obdobné metody aktivní politiky zaměstnanosti právě v Německu, které nemá takové problémy s nezaměstnaností.

Nechápu proč je také neustále našim komentátorům trnem v oku minimální mzda. Sedm let se neměnila a nezaměstnanost je enormní. Prostě poučka, kterou se pan redaktor naučil, že minimální mzda zvyšuje nezaměstnanost, jaksi neplatí. To by se podle pana Fišera muselo Lucembursko či Nizozemsko, kde je tradičně nejvyšší minimální mzda (1466 a 1265 eur) potýkat s katastrofální nezaměstnaností.

 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…