Zdechovský (KDU-ČSL): Bude KSČM žádat po politických vězních peníze za stravu a ošacení?

08.06.2018 21:54

Představte si, že Vám někdo ukradne auto a roky ho používá. Policie ho vypátrá, vrátí Vám ho ve značně špatném stavu a ještě si řekne, že byste z něho měl zaplatit daně. Přijde Vám to spravedlivé?

Zdechovský (KDU-ČSL): Bude KSČM žádat po politických vězních peníze za stravu a ošacení?
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Osobně s takovým přístupem nesouhlasím, náhrady se prostě nedaní! Existují ale takoví lidé, kterým to zjevně přijde v pořádku. A těmi lidmi jsou např. komunisté, kteří chtějí zdanit církevní náhrady výměnou za podporu Babišovy vlády. Jako nutnou podmínku pro podporu si totiž stanovili, že hnutí ANO a ČSSD se musí zavázat, že budou ve sněmovně hlasovat pro zdanění náhrad církvím, a to i zpětně. V opačném případě se prý Babiš může s podporou od komunistů rozloučit. Obě uskupení vyjádřila ochotu na tento požadavek přistoupit či s ním dokonce souhlasí.

Považuju za naprosto nehorázné a neslýchané, že by se měly jakkoli danit peníze, které kdokoli získal jako odškodnění za příkoří způsobená v minulosti. Pro méně chápavé, je to prakticky totéž, jako chtít poslat faktury politickým vězňům za stravu, ubytování a ošacení, jak to podle falešného twitterového profilu ředitele skupiny CEFC Jie Ťien-Minga měla žádattaktéž KSČM. Tweet byl samozřejmě míněný jako vtip, ale u komunistů bych se vůbec nedivil, kdyby nakonec vzali tento nápad vážně.

O statisícových odměnách v dozorčích radách komunisté raději nemluví

Komunisté jsou ve svém odporu k církvím konzistentní a nevynechají jedinou vhodnou příležitost dát svůj postoj hlasitě najevo. Když už se má církvím vrátit a vyplatit odškodné, KSČM jde v tomto případě především o to, aby byly církve co nejvíce obrány o peníze. Považuji za úsměvné i tragické zároveň, že zloději a zločinci si dnes diktují podmínky, za jakých má být jimi ukradený církevní majetek vydán. A dokonce ho chtějí zdanit. Oběti komunismu se musí obracet v hrobě!

Mimochodem, přemýšleli jste někdy nad tím, jak by takové zdaňování restitucí fungovalo? Odpověď je taková, že nejspíše nijak. Komunistický požadavek je jen laciná snaha přivábit voliče slibem, který je z praktického hlediska nesplnitelný. Pokud bude zdanění církevních restitucí opravdu schváleno, ústavní soud takové zdanění zruší. Musí to samozřejmě vědět i předseda komunistů a vystudovaný právník JUDr. Vojtěch Filip.

Protože KSČ(M) nedokáže a nikdy nedokázala voličům nabídnout vlastní pozitivní program, rozhodně nepřekvapí, že zdaleka ne poprvé klesli tak hluboko a probouzí v lidech ty nejhorší vlastnosti, jakými jsou závist a nenávist. Ano, stejní komunisté, kteří si bez skrupulí říkají Andreji Babišovi výměnou za podporu o statisícové odměny v dozorčích radách státních podniků. Neměli by tu práci dělat zdarma?

O co tedy vlastně KSČM jde? Chce si lacinou proticírkevní rétorikou nahnat politické body? Anebo soutěží KSČM s dalšími stranami v tom, kdo přednese pitomější návrh? Říkám si, že pravděpodobnější je ta druhá možnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…