Zdechovský (KDU-ČSL): Jsem rád, že rodina Bodnariu uprchla kvůli barnevernetu z Norska

17.07.2016 7:26

Známá rumunsko-norská rodina Bodnariu, jimž norský barnevernet odebral pro údajnou náboženskou indoktrinaci a lehké fyzické tresty 5 dětí včetně 3měsíčního plně kojeného miminka, uprchla z Norska. Je tak už druhou mediálně známou rodinou, která v posledních dnech kvůli tamní sociální službě barnevernet, musela zemi opustit.

Zdechovský (KDU-ČSL): Jsem rád, že rodina Bodnariu uprchla kvůli barnevernetu z Norska
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Rodině Bodnariu děti odebrali v listopadu loňského roku, začátkem června došlo u soudu k dohodě a postupně jim bylo všech 5 dětí navrácen. Rodina však byla pod stálým dohledem barnevernu, který je mohl přijít kdykoliv zkontrolovat. „Z této zprávy mám velkou radost, protože rodina dále musela žít v neustálém strachu a umím si představit, že i když nepadla žádná obvinění, nebylo vůbec jednoduché odjet i jen na avizovanou dovolenou,“ přibližuje situaci europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Rodina ke svému odchodu z Norska neposkytla detaily, omezila se pouze na prohlášení, že nyní už jsou všichni v bezpečí. „Od zdroje blízkého rodiny vím, že zvažovali žádost o azyl v Americe z důvodu náboženského pronásledování,“ doplňuje Zdechovský a připomíná, že Bodnariovi jsou už druhou rodinou, která musela od začátku července z Norska utéct.

Zmiňovanou druhou rodinou je Natasha Olsen (24) s přítelem Erikem (21) a jejich 9měsíčními dcerami. Dvojčata barnevernet náhle odebral pouhé 4 hodiny po porodu s odůvodněním, že matka je mentálně retardovaná. Dva psychologické posudky toto vyvrátily a po silné medializaci byly dívky rodičům vráceny. Když se rodina dozvěděla, že jim chce barnevernet dcery opět odebrat, utekli do Polska, kde žádají o azyl. Na žádost barnevernu je nyní pro údajné „nezákonné odepření péče dětem“ hledá interpol.

Aktuální fotky Natashy, Erika a dcer zde:
https://www.facebook.com/bjoernthebear/posts/10208502552793343

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…