Zdechovský (KDU-ČSL): Obce mohou snadno získat dotace na internet

08.05.2018 13:01

V současné době se mohou obce registrovat do programu WiFI4EU, přes který mohou přímo od Evropské komise získat dotaci ve výši 15 000 eur na pořízení nebo renovaci připojení k internetu tak, aby občané měli na všech veřejných místech k dispozici WiFi připojení zdarma. Tedy například v knihovnách, na sportovištích, ve zdravotnických zařízeních, na nádražích nebo náměstích.

Zdechovský (KDU-ČSL): Obce mohou snadno získat dotace na internet
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„S programem přichází přímo Evropská komise, jejímž cílem je umožnit co nejvíce lidem bezplatný přístup k informacím,“ vysvětluje záměr projektu europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Systém získání finančních prostředků by měl být pro obce jednoduchý a s minimem administrativy. Stačí se zaregistrovat na stránkách ZDE, a tím dát najevo zájem o program, což ovlivní počet poukázek, které Komise konkrétní zemi dá k dispozici. Druhou fází je podání samotné žádosti po zahájení výzvy, kde ale bude platit pravidlo rychlejšího.

„Obce se o této zajímavé nabídce snažíme maximálně informovat, protože podmínky získání dotace jsou velmi jednoduché a žádost vyřízená do deseti minut. Nabídka je navíc současně výzvou také pro české firmy, které se mohou registrovat jako dodavatelé služeb,“ doplňuje Roman Málek z Centra společných služeb Mikroregionu Chrudimska, který prosadil jednu z prvních veřejně přístupných a otevřených WiFi v ČR na náměstí v Chrudimi.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

4:31 KSČM: Novela zákoníku práce nás vrací do 19. století

Jako by nestačilo, že na svém jednání, které začalo 21. května, má Poslanecká sněmovna PČR projednáv…