Zdechovský (KDU-ČSL): Stal jsem se 22. nejvlivnějším europoslancem

27.02.2024 10:21 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům analýzy webu eumatrix.eu, která dlouhodobě hodnotí vliv evropských poslanců v Bruselu

Zdechovský (KDU-ČSL): Stal jsem se 22. nejvlivnějším europoslancem
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Stal jsem se 22. nejvlivnějším europoslancem a mám z toho opravdu radost. Vnímám to jako ocenění mé pětileté práce v Evropském parlamentu. Analýza dokládá, že pokud v Bruselu tvrdě pracujete, můžete získat velký vliv, který vám pak pomáhá při vyjednávání a prosazování českých zájmů.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50401 lidí

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) je 22. nejvlivnějším členem Evropského parlamentu (EP). Vychází to z analýzy webu eumatrix.eu, která dlouhodobě hodnotí vliv evropských poslanců v Bruselu. Před ním se z českým zástupců umístila na šesté příčce místopředsedkyně EP Dita Charanzová (Renew). Evropská lidová strana (EPP) se zároveň stala nejvlivnější politickou skupinou v EP.

„Je to ocenění pětileté práce v Evropském parlamentu. Analýza dokládá, že pokud v Bruselu tvrdě pracujete, můžete získat velký vliv, který vám pak pomáhá při vyjednávání a prosazování českých zájmů. Jsou před námi volby do EP a je potřeba zvýšit úsilí a dotáhnout klíčovou legislativu, která by jinak spadla pod stůl,” říká k čerstvě zveřejněné statistice Zdechovský, jenž je členem Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL).

Do první stovky se probojovali ještě další tři čeští europoslanci. Na 43. místě Marcel Kolaja (Piráti/Greens), 80. příčka připadla Martině Dlabajové (Renew) a na 97. pozici se umístil Alexandr Vondra (ECR). Nejvlivnějším zástupcem Evropského parlamentu se podle očekávání stala jeho předsedkyně Roberta Metsola, za ní skončil šéf evropských lidovců Manfred Weber a třetí místo připadlo předsedkyni frakce socialistů Iratxe García Pérez.

Analýza je založena na shromáždění desítek tisíc faktů a číselných údajů týmem ze serveru eumatrix.eu, který má s měřením politického rozměru tvorby politiky EU více než 15 let zkušeností.

(zdroj dat ZDE)

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro mne jeden z nejhloupějších politiků , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedamici38 , 27.02.2024 11:03:39

|  11 |  0

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Volby do Evropského parlamentu budou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy

6:23 Rozvoral (SPD): Volby do Evropského parlamentu budou referendem o škodlivé vládě Petra Fialy

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…