Zdeňková (HPP 11): Chci být starosta ANO, tak zvládnu i ztrátu paměti

25.01.2017 18:36

„Co se dělo v minulém období, nevím.” Tak pravil ve čtvrtek 19.1. 2017 před svou volbou do křesla starosty Prahy 11, P. Jirava (ANO). Ale, ale, copak se nám to stalo s pamětí?

Zdeňková (HPP 11): Chci být starosta ANO, tak zvládnu i ztrátu paměti
Foto: Hnutí pro Prahu 11
Popisek: Hnutí pro Prahu 11, logo.

Před volbami 2014 bojovalo ANO Praha 11 před voliči s kmotry, s ex-starostou Mlejnským, kritizovalo jeho praktiky při správě městských financí a majetku. Netrvalo ani rok a půl a ANO 2011 se v Zastupitelstvu MČ Praha 11 spojilo právě s těmi, kteří tady před rokem 2014 páchali majetkové činy s nevratnými následky. J. Říčař (místopředseda pražského ANO) a P. Jirava (starosta v letech 1994 - 2002, ODS/ SNK) po nástupu na radnici viditelně změnili svoji rétoriku, vyměnili koaliční partnery (původně HPP 11) a nyní si již na radnici developeři a Mlejnského lidé opět dveře podávají. TOP 09 v čele s pražským místopředsedou J. Lepšem je samozřejmě u toho.

D.Mlejnský jako hlavní tvář divokých majetkových let 2006-2014 si po rozpuštění místní buňky ODS r. 2014 založil hnutí Jižní Město - náš domov a se třemi mandáty si vystačí k ovládnutí věrných z býv. ODS, ČSSD, KSČM, až na výjimky obviněných zastupitelů.

Dne 19.1.2017 byl Ing. Jirava zvolen na Praze 11 starostou hlasy trestně stíhaných, obviněných a KSČM. Hnutí pro Prahu 11 se volby starosty neúčastnilo.

Spojení ANO na Praze 11 s lidmi z Mlejnského minulosti představuje pokračování neblahých hospodářských a finančních aktivit, podporu developerů, likvidaci hřišť základních škol ve prostěch podnikatelů ve sportu, zástavbu Jižního Města a zametení kontroverzních kauz z let 2006-2014 pod koberec.

ANO 2011 i pan Jirava se tak zpronevěřili volebnímu programu, důvěře voličů i veškeré politické slušnosti. Klub ANO kvůli tomu na Praze 11 opustili již dva zastupitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Primátor Svoboda: Pietní míst hrdinů Pražského povstání připomíná interaktivní mapa

9:15 Primátor Svoboda: Pietní míst hrdinů Pražského povstání připomíná interaktivní mapa

V těchto dnech si hlavní město opět připomíná povstání, které jej osvobodilo z nacistického područí.…