Zelení: Podporujeme petici, objekt Kliniky by mělo získat město

11.03.2016 18:23

Pražané a Pražanky začali podepisovat petici, která žádá zachování občanských, sociálních a kulturních aktivit v objektu bývalého plicního zařízení v Jeseniově ulici. Hlavní město Praha by podle ní mělo usilovat o získání objektu do svého vlastnictví. Zelení z Prahy 3 k tomu dodávají: Nechme fungovat, co funguje.

Zelení: Podporujeme petici, objekt Kliniky by mělo získat město
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

“Poté, co se ukázalo, že kolaudační rozhodnutí neexistuje, a stavební úřad Prahy 3 pravděpodobně jednal na politickou objednávku, když Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových podal nepravdivou informaci, je podle nás v souladu se stavebním zákonem, když kolektiv využívá budovu nadále jako sociální centrum.”, uvádí Bohumil Čáp, člen vedení Strany zelených na Praze 3, s odkazem na § 125 bod 2 stavebního zákona.

Snaha pražské ČSSD, nabídnout lidem z Autonomního sociálního centra Klinika jiný objekt, je plácnutím do vody, snahou odsunout “problém” z volebního obvodu zastupitelky Ropkové a potenciální záminkou k prohlášení, že kolektiv Kliniky není ochotný ke spolupráci. Smyslem obsazení žižkovské Kliniky přece bylo poukázat na chátrající objekt. Pokud o něj nikdo stále nemá zájem, jaký by mělo stěhování autonomního centra na Prahu 4 smysl? Nerušme, co funguje, říká Rebeka Vadasová, místopředsedkyně Strany zelených na Praze 3

Případné vystěhování sociálního centra bez jasného plánu, co by v budově mělo být, není souladu se smyslem Zákona 219/2000 Sb. o majetku ČR a jejím vystupování v právních vztazích.

Jsme přesvědčeni, že Magistrát hl. m. Prahy se musí pokusit získat objekt bývalé kliniky do svého vlastnictví. Pak se můžeme dále - spolu s nynějšími obyvateli Kliniky - bavit o tom, zda budeme schopni i do budoucna najít takové využití objektu, které bude pro obyvatele a obyvatelky Prahy nadále přínosem. Jsme rádi, že pražská ČSSD myšlenku možnosti odkupu či směny objektu Kliniky od státu připustila, říká předseda pražských zelených, Ondřej Mirovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…