Zwyrtek (NEZ): Chci poděkovat těm, kteří fungují přes NEPLNĚNÍ partajních slibů

08.09.2016 9:03

Zase se bude slibovat - učitelům peníze, podnikatelům podpora, rodinám pomoc, důchodcům zvýšení důchodů. Zbude pak z toho velké NIC.

Zwyrtek (NEZ):  Chci poděkovat těm, kteří fungují přes NEPLNĚNÍ partajních slibů
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

A každá partaj se bude vymlouvat na tu druhou. My jsme chtěli, ale koaliční partner ne... Nebo ještě lépe - začne se dělat pravý opak. Podnikatelé se budou ještě víc dusit, učitelům se dá minimum nebo nic, doktorům se řekne, že bez vyšší spoluúčasti pacientů prostě vyšší platy nebudou, a ať si životy nám ostatním zachraňují občas jako hobby.... Pracujícím maminkám se zase nedá mimo mateřské nic, a tak si tady tak budeme žít v tom předvolebním nadšení a povolebním vystřízlivění stále blbě stejně. Sliby se slibují, blázni se radují, praví české rčení.

Hlavně velké strany budou teď slibovat všechno. Ale už dnes si musí být vědomy, že skoro nic z toho nebudou moci splnit. A už vůbec ne v krajích, o které nyní jde. Možná tak ještě v Senátu, alei ten je bez sněmovny bezmocný.

A tak se NEZÁVISLÍ (v Olomouckém kraji společně s Moravany) rozhodli poděkovat všem těm, kterým se slibovalo a slibuje za to, že fungují, i když se sliby těch velkých stran neplní a plnit nebudou. To by tu musel být jiný volební systém, ne ten, který stále dokola recykluje stejné politiky.

Česká televize vychází z průzkumů, takže pustí do přímého přenosu jen "staré známé", a ti noví méně známí se tam prostě nedostanou, protože je tam nepustí. Začarovaný kruh. Chceme nové lidi do politiky, ale nenecháme je mluvit. Rozhoduje ne jejich odvaha jít do volebního klání, ale průzkumy. V průzkumech, logicky, nemohou ti méně známí být, protože prostor "zámými se stát" nedostali šanci... a taky za tohoto systému nikdy nedostanou.

Proto ty sliby mohou ti "velcí" dávat s klidem. Vědí, že plnění jim nehrozí. A taky vědí, že učitelé, doktoři a řada dalších své profese bude dělat dobře i dál - a na to sází. Takže to poděkování za fungování i přesto, že se sliby neplní, jim patří. Od nás, normálních lidí, co je potřebujeme.

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ, pokud se přes všechnu mediální diskriminaci do krajského zastupitelstva dostanou, si kladou za cíl hlídat, aby se sliby, dané těmi velkými hráči (velkými proto, že jsou preferováni), plnily. Těm dobrým navíc jsou připraveni pomáhat, ať je bude předkládat kdokoli.

Jde nám skutečně o řešení problémů lidí - ne o plané sliby. Na těch plakátech bude bohužel více těch slibů. Je dobré si to uvědomit - že je často říkají tytéž značky, které už slibovaly mnohokrát.

Vyšlete za nimi hlídače. Naše kandidátka může být jedním z nich. A naše motto? Ispirováni citátem Charlese Bukowského, říkáme:

"Vysíláme do kraje ty, kteří se z těch nahoře neposerou."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…