Zwyrtek (NEZ): Je hezké, že si poslanci schválili zákaz jakéhokoli alkoholu na půdě Parlamentu

13.12.2016 10:30

Konečně. Na půdě parlamentu, tedy v žádné jeho restauraci, se nebude moci nalít ani pivo. Nevěříte?

Zwyrtek (NEZ): Je hezké, že si poslanci schválili zákaz jakéhokoli alkoholu na půdě Parlamentu
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Páni poslanci si zakázali sami sobě jakýkoli alkohol na půdě Parlamentu.

Patrně to ještě neví, protože to, co schvalují, často ani nečtou - zejména ti z velkých stran. Vědí, jak mají hlasovat, a stačí jim to. Jenže je to prostě tak -  v novém Zákoně o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek najdeme tento paragraf:

§11 odst. 6: "Zakazuje se prodávat nebo podávat alkoholický nápoj osobě, o níž lze důvodně předpokládat, že alkoholický nápoj vzápětí požije a následně bude vykonávat činnost, při níž by vzhledem k předchozímu požití alkoholického nápoje mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek."

Takže když opomineme, že páni poslanci by neměli pít už proto, že jsou v práci, mají teď dvojnásobný zákaz, který si navíc schválili sami. Protože kdo jiný může této zemi nadělat více škod, než poslanec pod vlivem?

Uvedený paragraf hovoří jasně - obsluhující personál nesmí nalít někomu, kdo by pak ve své práci mohl odvést aušusový výkon - a co horšího, než zpackané zákony, tady lze mít?

Takže žádný vrchní v žádné restauraci Poslanecké sněmovny a Senátu nesmí s účinností nového zákona poslanci ani senátorovi nalít. Nelze přece riskovat kvalitu jeho pracovního výkonu. Vzpomínáte ještě na poslance Turka, který se proslavil opileckým blábolením do kamery?

Svého času jsem se v prostorách sněmovních a senátorských restaurací hodně pohyboval - jako odborný asistent. A prohlašuji, že jsem viděl tolik opilých zákonodárců až "na dno", že se až divím, že ještě vůbec tato republika funguje. Jsem proto rád, že to končí, a že sami zákonodárci si pití zakázali. A co víc, aby náhodou neselhali, zakázali dokonce vrchním, aby jim nalévali.

Takže až někdy bude chtít poslanec nebo senátor nalít, vrchní mu řekne NE a NE, pane zákonodárče, alkohol by měl špatný vliv na vaši práci, a mohl byste způsobit velké škody.    

Takže prohibice ovládne parlament. Ta úleva.

Takže ještě si myslíte, že zákonodárci skutečně vědí, pro co vlastně zvedli ruku?

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…