Zwyrtek (NEZ): Nemáme priority. Prioritou je každý region a každá generace

10.08.2016 9:12

Slovem priorita se dnes bude ohánět každá partaj. Přitom je to klišé. Pro každého občana kraje je důležité něco jiného. Nezávislí s Moravany to vědí. Jejich sekretariátem je totiž ulice.

Zwyrtek (NEZ): Nemáme priority. Prioritou je každý region a každá generace
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

A Olomoucký kraj by měl umět postupně vyvažovat zájmy všech - aby nebyla některá oblast protekčně preferovaná, a na některou aby se nechtěně nezapomnělo.
Mladí se chtějí bavit, rodiny touží po zázemí a servisu pro své děti, senioři o důstojné trávení důchodu ať doma, nebo v některém zařízení. Kraj musí prostě plnit postupně všechny své role.

Obdobně se nesmí lišit podpora regionů - každý by měl dostat to, co je pro ně to nejpodstatnější, a podpořit v něm to, co je pro něj typické.

Jistě - ne všechno jde hned - ale krajské volební období má čtyři roky, a přesně v tomto rámci by se pak měl pohybovat krajský program. Aby se v něm každý našel, a taky aby se našel v tom kterém období.
Tedy kandidátka Nezávislí a Moravané jde tímto směrem - priority pro každou generaci, priority pro každý region - nikoli priority celoékrajské a ojedinělé, ale priority generačně a místopisně plošné.
Aby všem občanům bylo jasné, že každý je tady doma, a na každého kraj v krajském programu myslí.

Mohou v tom výrazně pomoci obce a města - ty nejvíce znají problémy svého regionu, a neměly by se obávat dát to jak před volbami, tak po volbách, jasně najevo.

A nově zvolení krajští zastupitelé by jim měli bedlivě naslouchat.

Stejně tak občanům - politikové nevědí všechno - proto musí být mezi lidmi. Ne v sekretariátech.

To mi připomíná, že Nezávislí ani Moravané tam být ani nemohou - sekretariáty nemají. Jejich sekretariátem je totiž ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…