Zwyrtek (NEZ): Svlečen donaha. Není, čím by překvapil

05.09.2016 11:15

Nehledejte v tom nic lechtivého. Hovořím o politicích a o tom, co vše jde na koho vytáhnout.

Zwyrtek (NEZ): Svlečen donaha. Není, čím by překvapil
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Čas od času totiž něco na někoho vypluje, co politikům není milé. Vzpomeňme nedobrovolného striptýzu dvou Mirků - Topolánka a Macka. Paparazzi je vyblejskli, jak je Pámbu stvořil, a národ se bavil. Oba pánové už méně, nicméně přece jen to Miroslav Macek, občan našeho Olomouckého kraje, zvládl mnohem lépe, než hysterický ostravak Topol. Ono vůbec se vyplácí, jde-li člověk do politiky, raději na sebe všechno prásknout - není pak, čím by byli voliči překvapeni (a nechci-li být focen nahý, prostě se nesmím svlékat). A tak zatímco Miroslav Macek nikdy své milenky netajil (a tu poslední, mladičkou Petru, si dokonce nedávno vzal), Topolánek hrál manželské divadlo hodně dlouho, než na něj Lucie praskla. 

To vše v zemi, která je k těmto hříchům velmi tolerantní - a která považuje za nudnou kuriozitu spíše to, že Miloš Zeman byl a je své ženě Ivaně věrný. Přesto si troufám tvrdit, že by voliče více než obnažené pohlaví Miroslava Topolánka zajímalo, jak to bylo s tím Dalíkem (jel v tom s ním, nejel...?). 

I to, jak vylezlo na světlo světa Čapí Hnízdo, i to, jak se náhle lahve vína měnily v miliony, jsou takové typické ukázky toho, že někdy člověk dělá věci, které by nedělal, kdyby věděl, že půjde do politiky, a některé věci zase člověk dělá naopak proto, že do té politiky vlezl, a dělat je může. Soužití se dvěma ženami u Davida Ratha záměrně vynechávám, protože nejsem mravokárce - co někdo dělá tajně, s tím on se netajil. Kéž by byl tak otevřený i v jiných věcech, a nehrabal ty miliony za bůh ví co. Zkrátka snazší to má ten, kdo prostě nezatlouká...a nekrade. Ani dřívem, ani nyní.  

V politice totiž běhaj miliony, ženy, nahaté fotky... A tak jsem tak přemýšlel, co bych na sebe měl říct vlastně já, též politik a lídr Nezávislých a Moravanů v Olomouckém kraji. Abych neměl v tomto směru čím překvapit. 

Tedy - nahý jsem se nikdy nefotil. Mám za to, že ani dnes nikdo netouží mne tak zvěčnit, ostatně se tak ani nikde neproducíruju. A kdyby, asi bych to spíše pojal jako Miroslav Macek. S nadhledem. Což, jak si nyní uvědomuji, asi svědčí o přiměřené míře sebevědomí. Ostatně stejně jako Miroslav Macek jsem reagoval, když někdo urazil mou ženu - vyřídil jsem si to s ním ručně a stručně. A tak to má být. Takže někdo by mohl napsat, že jsem někdy agresivní - asi ano, jde-li o mé blízké. To klidně chytím někoho pod krkem. 

Miliony nemám, a tak je u mne nemůže nikdo nikde najít. Kdyby se mu to ale přece jen podařilo, dám mu metál a nálezné. Úplatky jsem totiž nikdy nebral, ani když mi byly nabízeny, a brát nehodlám - naopak jsem se podílel na odhalení jednoho volebního uplácení jako víno v Českém Těšíně. A snadné to rozhodně nebylo.  

Nu, téma ženy raději vynechám. Milenky už nejsou aktuální, všechny odnesl čas a můj (nikoliv jejich) věk, a má třetí a moudrá manželka mne už proto bude mít na krku tak dlouho, dokud jí to se mnou bude bavit., Zatím ji to, až na občasné výkyvy, patrně baví. Takže ani tady se bulvár nemá čeho chytit. Zkrátka dřívější zájem o ženy jsem vyměnil za zájem o jednu, a ta mne plně v mé mysli zaměstnává.

Všechny mé děti byly manželské, mám tři syny s dvěma manželkami, což je dobrý poměr, a otcem se snažím být jakž takž i dětem vyženěným. Takže tady taky novinářům pšenka nepokvete. 

S bývalými manželkami se nehádám, naopak, máme dobré vztahy. Ta druhá mi stále jako zubní lékařka spravuje zuby, a neubližuje mi u toho. Má třetí a poslední manželka zase celému okruhu mých předchozích žen klidně poskytuje právní rady.  Takže ani dámy na sebe nežárlí, takže zkrátka opravdu ten bulvár má smůlu. 

Občas ovšem mluvím sprostě - takže mi všichni kladli na srdce: Františku, ve volební kampani se "kurva" neříká. Nu, já jsem naopak přesvědčen, že právě v politice je to slovo někdy zcela na místě a patřičné. A jsem ze severu, kde je to prostě o kousek více normální. 

Taky na sebe prásknu, že jsem bordelář. Jak je pořádek, hledám. Raději mám chaos. V něm najdu všechno. Pod nátlakem jsem si nedávno mírně uklidil pracovní stůl, a dodnes se u něho cítím nejistě. Je můj, není můj...

Shrnuto - do politiky asi mohu. Nemám žádné miliony v krabicích, nemám žádná dotovaná hnízda, mezi ženami a dětmi mám pořádek, milenky už nepěstuji, k nepořádku na stole jsem se přiznal, a že úplatky odhaluji, a ne beru, mi budiž připsáno též k dobru. To občasné jadrné slovo mi Češi odpustí, i kdybych je řekl do mikrofonu (možná by i zatleskali). Což by asi bylo to "nejbulvárnější", co bych mohl v krajském zastupitelstvu udělat. 

Mohu ovšem všechny ujistit, že by to ale vždy bylo zcela na místě. Ani se slovem "kurva", obdobně jako veřejným majetkem, se totiž neplýtvá. 

Tedy rád bych vnesl do krajského zastupitelstva Olomouckého kraje punc zdravé české normálnosti. Pokud mám hovořit o sobě, pak normálního chlapa, který ví, o čem je život. I bez bulváru. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…