Zwyrtek (Nezávislí): Kdo ještě nepochopil, že lidé chtějí slyšet dobré zprávy a řešení, prohraje

02.08.2014 22:00

Volby přestaly být dávno tím, že budeme říkat, kdo co dělal špatně. To lidé vidí. Musíme říkat, jak to budeme dělat lépe.

Zwyrtek (Nezávislí): Kdo ještě nepochopil, že lidé chtějí slyšet dobré zprávy a řešení, prohraje
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Jako předseda Nezávislých, který teď podepisuje kandidátky do obcí a měst v celé republice, si mapuji průběžně "terén". Dívám se na stránky, sbírám volební materiály... a musím říct, že vždy mám lepší a dobrý pocit z toho, když čtu, co ten a ten chce pro své město či obec udělat a jak. Když mám číst, jak to ti před nimi dělali špatně, přeskakuji to proč si kazit náladu? Ano, zmínka musí být, zvláště jsou-li ty průšvihy velké. Ale hned musí následovat, jak na to půjdou ti, co kritizují.

Bytostně totiž nemám rád lidi, kteří čekají, až někdo něco udělá, aby ho pak mohli zkritizovat, sami však s ničím nepřijdou. Mají obavy, jsou líní, nebo na to prostě nemají.

Jsem proto rád, že Nezávislí v těchto volbách jdou směrem pozitivní kampaně, nových řešení, tvůrčích a vzdělaných lidí... Alespoň s jinými jsem se prozatím nepotkal.

Takže až budete ve svých obcích a městech volit, a nemusí to být vždy nezávislí (i když bych byl rád, abyste volili právě je, pokud je ve své obci či městě máte), vždy by to měli být lidi, kteří přinášejí řešení, kteří mají plány, a mají na ně lidi. Ti, kteří jen křičí, jak to předchůdci dělali špatně, aniž říkají, jak by to dělali oni sami, nejsou dobrou volbou.

Znám obě skupiny. V každém případě je mi sympatická pouze ta, která přináší svým občanům kladný program, který zahání blbou náladu. Té máme občas všichni dost jak v práci, tak v životě, tak při kouknutí na zprávy. Takže alespoň ve své obci, ve svém městě by to mělo být o něčem jiném - například "V příštích čtyřech letech postavíme dětská hřiště, vyčistíme koupaliště, hasičům dáme auto a uděláme si hezké májové dny." A hned se bude lépe dýchat - i v tomto parnu.

Kdo tohle pochopí, a nabídne reálné a dobré plány, bude tyto volby vyhrávat s přehledem.

NEZÁVISLÍ jdou do těchto voleb přesně s touto filozofií - konec blbé nálady v Čechách i na Moravě. Minimáně v obcích a městech. A ti, co ji dělají, ať jdou k čertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…