Zwyrtek (Nezávislí): Sociální případ Marek Benda?

02.02.2015 9:04

Zaujalo mne nedávno v médiích - poslanec Marek Benda prý nezvládá s platem poslance uživit svou rodinu - má čtyři děti, manželku.... a když to údajně spočítá, žije tak tak. Prostě sociální případ!

Zwyrtek (Nezávislí): Sociální případ Marek Benda?
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Kdyby nešlo o vážnou věc, navíc o člověka, který schvaluje zákony pro normální lidi, tak bych se od srdce zasmál. Ale takto mne docela popadl vztek. Tento klouček, co od školy seděl jen ve funkcích, nikdy nepracoval, nikdy nic nevytvořil, nevymyslel, nikdo neměl nadřízeného, vždy žil z veřejných peněz.... A ocitl se tam navíc jen díky svému otci... Pokud já pamatuji, Marek Benda proslul prozatím jen žvaněním na jakékoli téma, a jeho pseudostudium se zvláštně krátkou diplomkou byla jedna velká ostuda. Jako právníka bych ho nenechal smlouvu ani opisovat, natož psát.

Co se mu povedlo, bylo pořídit si čtyři děti. Které asi podle všeho téměř hladoví. Měl bych takový nápad - pan Marek Benda by mohl odejít z funkce poslance, jít na podporu nebo minimální mzdu v Moravskoslezském kraji, a zkusit z ní vyžít. Jako to musí jiní lidé na základě zákonů, které on schválil.

Taky by mohl poslat manželku do práce - v českých rodinách, možná se tomu bude Marek Benda divit, většinou pracují oba manželé, protože prostě musí.

Nebo další pokus - zkusit vyžít z invalidního důchodu, který napočítají úřady třeba bývalým havířům kterým uhlí zničilo zdraví. Zkrátka modelů k pokusům je dost. Navíc by se jednalo o svépomoc - vyzkoušet zákony, pro které jsem sám hlasoval, v praxi. Jak dobře je schválil.

Politik Marek Benda je prostě ukázkou a současně urážkou inteligence našeho národa - když něco takového, téměř vždy rozcuchaného, nikdy nedospělého, s nulovou pracovní zkušenosti, zvolí a nechá nám vládnout, navíc za takovou "almužnu" poslaneckého platu, s níž málem nevyžije.... Cosi shnilého je v pravicové voličské základně.

Tak mne tak ještě napadá - ještě je tu další možnost. Položit poslanecký mandát, a začít prostě dělat něco jiného. Pokud ovšem tím něčím jiným, co Marek Benda umí (a umí něco mimo toho žvanění?), vydělá to, co vydělá jako poslanec. Nevím zatím o nikom, kdo by byl ochoten Marku Bendovi kupovat notebooky, platit telefony, cestovné, bydlení....a ještě plat výšky poslance.

Takže staví-li se Marek Benda do pozice sociálního případu, hluboce mne to uráží. A myslím si, že každého v této zemi. Mimo jeho voličů. Asi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Zwyrtek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…