IT zakázky můžou být zlatým dolem pro šibaly, varoval komunista Dolejš

23.09.2012 11:00

Šibalové, toužící se přiživit na státních penězích, objevili podle poslance KSČM Jiřího Dolejše nový zlatý důl- dodávky informačních technologií pro stát. Podle něj je nezbytné tyto moderní technologie ve prospěch lidí využívat, ale je třeba dohlédnout, aby nebyly zneužívány k zajímavým kšeftům.

IT zakázky můžou být zlatým dolem pro šibaly, varoval komunista Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Jiří Dolejš dostal dva dotazy od čtenáře serveru ParlamentníListy.cz, kterému se nelíbí projekt Sociálních karet ministra Jaromíra Drábka a obojaká role KSČM v současném politickém systému. Sociální karty jsou podle něj zbytečným výdajem, který se navíc nevyplatí. Jediným důvodem je podle něj to, že na celé akci potřebuje vydělat soukromá společnost, která karty uvede do provozu.

„IT zakázky jsou opravdu někdy jakoby zlatým dolem pro různé šibaly,“ myslí si Jiří Dolejš. Vedle S-karet připomíná projekty jako Opencard, Indoš či Státní pokladna.

To však podle něj neznamená, že bychom se měli vrátit do doby před informatizací. Existence a využívání informačních systémů je podle něj nezbytným důsledkem pokroku a je třeba je akceptovat a efektivně využívat. Je však potřeba zavádění takových systémů lépe kontrolovat. „Aby to řádně fungovalo a nekradlo se při tom. To je to hlavní,“ myslí si Dolejš.    

Druhý dotaz směřoval na to, proč komunisté stále akceptují svůj specifický statut strany, která sice sedí v parlamentu, ovšem nepodílí se na vládě. Podle něj tento „tichý soulas“ komunistů vládním stranám a ČSSD maximálně vyhovuje. „Zkrátka opovrhují tou většinou lidí, kteří vás volili,“ myslí si čtenář.

„Voliče KSČM budou ostatní respektovat mimo jiné i podle síly, kterou jim mandát od nich dá,“ vzkazuje komunistický místopředseda.“ Strana podle něj musí být konstruktivní a hledat řešení, protože spojenectví s odpovědnou stranou je něco jiného, než spolupracovat se stranou, která populisticky žije jen z protestů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…