Kalouskův „kokot": Po označení Jurečky za pasáčka vepřů cosi utrousil i Pavel Bělobrádek

20.06.2014 10:34 | Zprávy

Včerejší vystoupení šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska ve sněmovně mimo pořad interpelací mělo hned v pátek ráno dohru. Předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) totiž informoval poslance o tom, že po poradě s poslaneckou legislativou se vedení sněmovny rozhodlo o tom, že v době interpelací se již nebude dávat možnost vystoupit s přednostním právem šéfům jednotlivých poslaneckých frakcí. Kalousek totiž s tímto právem včera vystoupil a to kvůli ministrovi zemědělství, o němž pak řekl, že je lhář a pasáček vepřů.

Kalouskův „kokot": Po označení Jurečky za pasáčka vepřů cosi utrousil i Pavel Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpolední zasedání sněmovny. Vláda v hojném počtu zrovna není

Protože předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek se pro dnešní jednací den Poslanecké sněmovny omluvil z osobních důvodů, nemohl si tak vyslechnout, co vlastně včera svým vystoupením mimo plánované ústní interpelace způsobil. V době, kdy se měly rozběhnout ústní interpelace, se totiž přihlásil o slovo a vzápětí překvapeným poslancům sděloval, co že si to ministr zemědělství dovolil poznamenat na svém profilu na Twitteru. Tam prý Jurečka Kalouska obvinil, že kdysi ve funkci ministra financí zvýšil daň na pivo. „Ministr zemědělství lže,“ sdělil Kalousek.

„Neříkám to proto, abych dementoval každou pitomost, co řekl Jurečka, ale říkám to proto, jak je smutný pohled na tuto vládu. Naivní pasáček vepřů ve funkci ministra zemědělství, plete se do daní, které jsou v kompetenci ministra financí. Ministr financí se zase plete do situace na Ministerstvu spravedlnosti a neřeší - zdá se - nic jiného. Pan premiér, který za to odpovídá, nemyslí na nic jiného než na to, jak ještě zítra ráno být panem premiérem. Je to věru velmi smutný pohled na tuto vládu,“ práskal také Kalousek. Podle něj je tato vláda pokrytecká a její členové také často lžou.

Jurečka totiž na svém profilu na Twitteru napsal: „Vážně zvažuji, ze navrhnu vládě snížení spotřební daně na pivo. Kalouskovo zvýšeni snížilo výběr této daně a celkovou produkci piva v ČR.“ A dodal ještě toto: „Jen dodám, že výše spotřební daně nemá až tak zásadní vliv na spotřebu v ČR, ta je stále dlouhodobě vysoká, ale především na výběr daně." A právě tato informace neušla Kalouskovi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

16:52 „Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek p…