Poslanec ODS: Parkanová si mohla splést vojenskou techniku s erotickou pomůckou

27.06.2012 16:33

Poslanec ODS Jan Florián se vyjádřil k dnešnímu aktuálnímu tématu, a to, zda vydat či nevydat bývalou ministryni obrany a současnou místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Vlastu Parkanovou z TOP 09 k trestnímu stíhání kvůli údajně předraženému nákupu letadel CASA.

Poslanec ODS: Parkanová si mohla splést vojenskou techniku s erotickou pomůckou
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

Své prohlášení pojal poněkud žertovně. „Jsem toho názoru, ze by Vlasta Parkanová neměla být vydána, a to z několika pragmatických důvodů. Paní ministryně mohla být záměrně uvedena v omyl. Při zhlédnutí fotografií kokpitu s barevnými tlačítky se tak mohla domnívat, že se vůbec nejedná o zakázku na letouny CASA, ale o nákup registračních pokladen pro bufety a prodejny Arma. Podobná situace mohla nastat také při nákupu obrněných vozidel, protože pod označením Pandur - nerezový speciál, se mohla mylně domnívat, ze se jedná spíše o erotickou pomůcku, nikoliv o přepravní bojové vozidlo. Je možné, ze obě kontroverzní zakázky připravoval a koordinoval někdo úplně jiný, to považuji za trestuhodné,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ODS.

Panduři byli elitní vojáci, kteří bojovali v rakouské armádě. Bojovali jen za válečnou kořist a byli proslulí krutostí, pleněním a zločiny na civilním obyvatelstvu, včetně znásilňování.

Hlasování v červenci

O tom, zda Mandátový a imunitní výbor sněmovny doporučí vydání Parkanové, se rozhodne až před červencovým hlasováním sněmovny. Parkanová na středečním jednání výboru více než hodinu a půl vysvětlovala okolnosti nákupu letadel CASA a označila postup kriminalistů za podivný.

Policisté požadují vydání Parkanové kvůli podezření, že si před pořízení armádních letounů CASA nenechala udělat expertní posudek ke stanovení ceny. Předražený nákup letadel měl přitom prý způsobit škodu 658 milionů korun. Výbor se má sejít ještě před konečným hlasováním sněmovny, které je naplánováno na 10. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…