Ptali jsme se sociálních demokratů, proč je drtí Babiš. A tohle se stalo

27.05.2014 14:30 | Zprávy

Volby do Poslanecké sněmovny by podle volebního modelu CVVM vyhrálo hnutí ANO se 33 procenty hlasů. Zvýšilo tak náskok před druhou ČSSD, která si pohoršila na 23,5 procenta. Je to již několikátý výzkum v řadě a od rozdílných agentur, který přisuzuje ANO zhruba o deset procent více než ČSSD. A co na to sociální demokraté?

Ptali jsme se sociálních demokratů, proč je drtí Babiš. A tohle se stalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyhlášení výsledků voleb do Evropského parlamentu v Lidovém domě, tedy srdci ČSSD

ČSSD navíc v eurovolbách skončila třetí se ziskem 14,17 procenta voličů a 214 800 hlasy. ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků ČSSD, co říkají takovýmto výsledkům preferencí i voleb, zda jsou uspokojivé a zda by v ČSSD neměla nastat změna, případně jaká.

Rozpačitost z výsledků je patrná z toho, že předáci sociální demokracie tentokrát příliš neodpovídali, ačkoli ParlamentníListy.cz oslovily většinu poslanců i senátorů strany a vedení ČSSD.

Rozhodující jsou mandáty

„Ve volbách rozhodují voliči, kteří přijdou volit, nikoli průzkumy. ČSSD získala čtyři mandáty ve volbách Evropského parlamentu a je tam spolu s ANO, TOP 09 stejně zastoupena. Rozhodující jsou mandáty,“ myslí si místopředseda ČSSD Martin Starec.

„Výsledek znamená, že od sněmovních voleb ČSSD posiluje. Nejsme ale spokojeni. Musíme navodit systém většího zapojení a odpovědnosti členů za fungování sociální demokracie včetně chování našich zástupců na obcích a krajích v navození větší důvěry v demokracii,“ uvádí místopředsedkyně ČSSD a první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

13:56 Zakázat „špatný“ názor? Kolář z TOP 09 narazil i u kolegů z koalice

„Omezit svobodu projevu“ – takový návrh padl z úst europoslance Ondřeje Koláře (TOP 09), a že zákaz …