Schwarzenberg prý takto plánuje vyřešit brutální válku v TOP 09. A Kalousek...

20.06.2014 12:20

Jak již ParlamentníListy.cz psaly, pražská TOP 09 je ve faktickém rozvratu a stavu „občanské války“, kdy proti sobě válčí primátor Prahy Tomáš Hudeček a jeho první náměstek Jiří Vávra. Jednou z možností je, že do konfliktu zasáhne předseda Karel Schwarzenberg a celostátní vedení.

Schwarzenberg prý takto plánuje vyřešit brutální válku v TOP 09. A Kalousek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vávra a Tomáš Hudeček

V pátek večer se sejde devítičlenné předsednictvo pražské TOP 09, kde má nad Hudečkem převahu Jiří Vávra. Navíc by na předsednictvu měla chybět Hudečkova spojenkyně, poslankyně Markéta Adamová.

Je pravděpodobné, že se zde Vávra pokusí prosadit svou představu kandidátky a to, aby Hudeček nekandidoval, neboť je obžalován v kauze Opencard. Hudeček by v takovém případě poukázal na to, že má v neděli rozhodnout 42členný krajský výbor.

Pokud výbor zařízne Hudečka nebo skončí chaosem, zasáhne asi celostátní vedení

V neděli se očekává, že dojde k ostrému souboji mezi Hudečkem a Vávrou. Hudeček má v krajském výboru mírnou převahu, avšak ne majoritu 22 hlasů, aby Vávru „odstřelil“. Zvažuje se prý proto možnost, že by o pražské kandidátce rozhodlo celostátní vedení.

„Mezi Vávrou a Hudečkem je brutální válka a v neděli pravděpodobně dojde k ostrému střetu, kdy se neví, jak přesně dopadne, protože obě strany se snaží přesvědčovat členy výboru a něco jim nabídnout, aby se přidali na jejich stranu. Schwarzenberg stojí pevně za Hudečkem. A Vávra už začíná štvát i Miroslava Kalouska. Takže v případě, že by Vávra Hudečka z kandidátky vyšoupnul, nebo by se konference rozpadla a na ničem nedohodla a skončila v hádkách a patem, existuje alternativa, že o pražské kandidátce na magistrát rozhodne celostátní vedení, které podrží Hudečka a Vávra by byl vyšoupnut do Senátu,“ řekl redakci dobře informovaný zdroj z pražské TOP 09.

Vávra a passerovci

Vávra prý získává pověst člověka, který dokáže řadu věcí ohledně ekonomického fungování Prahy zobchodovat. Jiří Vávra má pod kontrolou podniky, které patří Praze a kde má Praha svůj podíl. Míval podporu Miroslava Kalouska, ale v poslední době prý tyto neprůhledné byznysové věci začínají vadit právě i Kalouskovi, který za ním dříve stál a který naopak nikdy nefandil Hudečkovi.

Vávra má prý navíc blízko k některým lidem hnutí Pro Prahu Zbyňka Passera, například ke starostovi Kbel Pavlu Žďárskému, který byl dříve členem ODS.

Čili možná alternativa je taková, že by celostátní vedení pražské TOP 09 potvrdilo Hudečka jako lídra kandidátky a Jiří Vávra by šel kandidovat do Senátu v obvodu Praha 9 a 14 na Černém Mostě, kde má svou domovskou organizaci (nyní je zde senátorem Tomáš Kladívko z ODS). Je pak otázkou, jak by vypadal zbytek kandidátky na magistrát.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…