Sněmovna vydala Bártu i Škárku

30.08.2011 16:25

Poslanci vydali k trestnímu stíhání předsedu poslaneckého klubu Věcí veřejných Víta Bártu a poslance Jaroslava Škárku. Pro bylo 177, proti 3 poslanci. Vydání předcházela emotivní debata.

Sněmovna vydala Bártu i Škárku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

K vydání se vyjadřovali hlavně opoziční poslanci. Poslanec za ČSSD David Rath varoval před tím, že vydání ještě neznamená, že budeme znát pravdu. „Policie nepostupuje objektivně," řekl a ostře se opřel do celé vlády, která podle něj stojí pouze na korupci.

Žijeme v mafiánském státě, říkal Grebeníček 

Miroslav Grebeníček KSČM s Rathem souhlasil. Podle něj je Česká republika mafiánský stát. "Očekávám od premiéra a zástupců koalice, že se nás a veřejnost pokusí dnes přesvědčit, že nejde o zástupnou frašku," dodává. Do kritiky se pustil také Lubomír Zaorálek (ČSSD), který celou vládu emotivně odsoudil.

O vydání požádali sněmovnu oba poslanci - nejprve Škárka a poté i Bárta. "Mám potřebu vám říci, že vás všechny žádám o to, abyste hlasovali o mém vydání. Jen a jen mé vydání může zbavit pochybnosti všechny o tom, jaká byla realita," uvedl.

O svém hlasování proti vydání Bárty informoval například ministr školství Josef Dobeš (VV). "Jak znám Škárku, za ty peníze si šel hned koupit cigarety a jiné věci. Myslím, že fakt, že někdo dostane úplatek a hned si z něj vezme peníze, je zvláštní," řekl.

Související:
Huml se sbližuje s ČSSD. Bude chodit na jejich klub
Kočí vytáhla příběh o Bártovi a výběru šéfa policie. Kubice šel do kolen
Auditoři ve financování VV pochybení nenašli. Přesto tam je nepořádek
Bárta koriguje svá slova: V čele klubu nekončím. Budu bojovat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …