Topka prý navrhne do čela sněmovny Langšádlovou

22.06.2013 17:59

Druhá nejsilnější vládní strana TOP 09 zřejmě navrhne jako kandidátku na předsedkyni sněmovny svoji místopředsedkyni a poslankyni Helenu Langšádlovou. S odvoláním na své zdroje to dnes napsal server Aktuálně.cz. Dosavadní předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou navrhuje ODS jako novou premiérku, pokud by se jí stala, místo v čele sněmovny by bylo volné.

Topka prý navrhne do čela sněmovny Langšádlovou
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová

O novém předsedovi nebo případně předsedkyni sněmovny mají strany vládní koalice jednat dnes. Podle serveru očekává nominaci Langšádlové ODS, ale o stejném jménu prý hovoří mimo záznam i zdroj z TOP 09. Langšádlová však podle serveru odmítla informaci potvrdit.

"Je věcí koalice, koho navrhne na předsedu sněmovny. Navíc záleží i na tom, zda prezident pověří Miroslavu Němcovou sestavením vlády," řekla Aktuálně.cz.

Úřadující předseda ODS Martin Kuba v pátek připustil, že občanští demokraté jsou ochotni jednat o obsazení tohoto postu zástupcem TOP 09. Pro TOP 09 je důležité, aby před hlasováním o důvěře nové koaliční vládě měla Poslanecká sněmovna svého předsedu. Předseda strany Karel Schwarzenberg v pátek řekl, že pokud ODS takový postup nepřijme, bude další spolupráce s občanskými demokraty "velmi obtížná".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …