Zdevastovali jste ODS kvůli korytům, vzkázal Šťastný modrým ptákům

26.10.2013 19:33

ODS ve volbách propadla se 7,72 procenty a 16 poslanci. Exposlanec Boris Šťastný, který z ODS nedávno vystoupil, poslal svým bývalým kolegům vzkaz.

Zdevastovali jste ODS kvůli korytům, vzkázal Šťastný modrým ptákům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„Zdrcující porážka ODS nemůže být překvapením a dlouhá léta jsem před ní důrazně varoval. Je důsledkem devastující politiky vedení strany v uplynulých letech. Tito lidé ODS ideově rozvrátili, zdevastovali její vnitrostranickou demokracii a z lídra pravice udělali marginální stranu s jednociferným volebním výsledkem. Pro udržení se u koryt a za hrstku mandátů v opozici vyštvali nás, kteří jsme vždy volby vyhrávali, vyštvali schopné a úspěšné, zatímco sami dovedli ODS na pokraj záhuby,“ uvedl Šťastný.

ODS za Mirka Topolánka zvítězila ve volbách 2006 se ziskem 1 892 475 hlasů, což bylo 35,38 procent. Ve volbách 2010 obdržela ODS 1 057 792 hlasů, což činilo 20,22 procent. V krajských volbách 2012 ODS získala již jen 324 081 hlasů. A v prezidentských volbách získal kandidát ODS na prezidenta 126 846 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…