Překrucování faktů! Senátor Veleba ztrhal ČT za to, jak informovala o osvobození Osvětimi

28.01.2015 22:33

Senátor Jan Veleba (SPO) se bouří proti překrucování historie. Proč se dnes média štítí říci, že koncentrační tábor v Osvětimi osvobodila Rudá armáda? Lidé musí znát svou historii, aby se mohli vyhnout jejímu opakování. U holocaustu to platí dvojnásob. Na závěr Veleba přidává jednu zvláštnost nejen o prezidentech Baracku Obamovi a Vladimiru Putinovi.

Překrucování faktů! Senátor Veleba ztrhal ČT za to, jak informovala o osvobození Osvětimi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Předseda Strany práv občanů a senátor Jan Veleba nevěřícně kroutí hlavou nad tím, že ruský prezident Vladimir Putin nebyl pozván do Polska na oslavy sedmdesátého výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim. A nejen to. Člen horní komory Parlamentu si všiml i toho, že Česká televize poněkud zvláštně informovala o oslavách tohoto výročí. Proč ČT vynechala sousloví Rudá armáda, ptá se Veleba.

"27. 1. 1945 osvobodili Osvětim – to je titulek, kterým byl opatřen přenos veřejnoprávní televize. Ať už jsou vztahy EU a Ruska jakkoliv napjaté, historická fakta nesmí podléhat politikaření, a pokud se tak děje, tak se musíme postavit na odpor. S tím souvisí i nepozvání ruského prezidenta Putina. Organizátoři se prý obávali, aby Putin nezopakoval vystoupení z výročí před deseti lety, kdy mluvil o hrdinství sovětských vojáků," připomíná Veleba.

Historická fakta ale mluví jasně. Tábor skutečně osvobodila sovětská armáda složená z vojáků mnoha národností, ruskou a ukrajinskou nevyjímaje. Veleba si však na oslavách výročí všímá ještě jedné věci. Zatímco na loňské oslavy vylodění spojenců v Normandii dorazil americký prezident Barack Obama, britský premiér David Cameron i ruský prezident Vladimir Putin, na letošní vzpomínkovou akci v Osvětimi nepřijel nikdo z nich.

  • Celý text senátora Jana Veleby ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…