Opozice tvrdě: Kvůli Blažkovi by měla rezignovat celá vláda

31.07.2012 20:49 | Zprávy

Vláda Petra Nečase (ODS), která přišla již o řadu ministrů, možná opět zchudne. Nováčkem v řadách těch, kteří byli donuceni k odchodu z kabinetu, je nový ministr spravedlnosti. A ani ten by nemusel být posledním.

Opozice tvrdě: Kvůli Blažkovi by měla rezignovat celá vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval na Pražském hradě Pavla Blažka ministrem spravedlnosti

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se v novém křesle ještě ani neohřál, už se pod ním ale židle kýve. Čelí totiž trestnímu oznámení, že v době, kdy zastupoval Českou republiku ve sporu s firmou Diag Human, dopustil několika trestných činů, například podvodu.

V úterý to oznámil ředitel Acta non verba Vojtěch Razima a publicista Jan Urban s tím, že společnost ministra také vyzvala k rezignaci. Blažek obvinění odmítá, podle něj Urban dlouhodobě podává trestní oznámení na ty, kteří se snažili hájit zájmy státu.

Obvinění a pak rezignace

ParlamentníListy.cz zapátraly v řadách poslanců, zda se domnívají, že by měl Blažek rezignovat. Podle nezařazeného poslance Stanislava Humla je to jasné. "Pokud bude obviněn, pak by měl odejít z vlády, stejně jako ti před ním," řekl ParlamentnímListům.cz. 

Vládo, pryč

To Miroslav Opálka z KSČM byl ještě radikálnější. "Myslím, že rezignovat by měla celá vláda, neboť vědomě škodí lidem i této zemi. Věřím, že jednou bude její působení vyhodnoceno jako zavrženíhodné a proti zájmům nárda. Tato nová kauza jen dokresluje morální kredit členů celé vlády," uvedl pro ParlamentníListy.cz s tím, že máslo na hlavě má celý kabinet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

22:02 ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

Vládní ani opoziční tábor ve volbách neposílily. S takovým hodnocením přispěchal pár dnů po volbách …