Polévka za sedm, svíčková za třicet. Tak se pojídá u Nečase

29.11.2012 15:11

O tom, že jinak se žije v zámku a jinak v podzámčí se rozhodl informovat neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta. Na svých webových stránkách poukazuje na to, jak zcela odtrženi od reality jsou ti, kdo se stravují na Nečasově Úřadu vlády. Ze zveřejněných jídelních lístků je jasné, že ani premiér, ani jeho podřízení příliš hluboko do kapsy při placení sahat nemusí.

Polévka za sedm, svíčková za třicet. Tak se pojídá u Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Socialistické ceny? Možná za ještě méně. Tak vypadá jídelníček na Úřadu vlády. Přestože není úplně aktuální, výše cen nenechá asi nikoho v klidu. Je libo hovězí vývar s masem za 7 Kč a jako druhý chod kotlet po židovsku i s přílohou za 29Kč? Kdo by nechtěl. Tento jídelníček mi přišel mailem z důvěryhodného zdroje,“ uvádí na svém webu poslanec Věcí veřejných Vít Bárta.

A jídelní lístek nabízí i další zajímavé čtení. Smažená vepřová krkovice s vařeným bramborem a kyselou okurkou za pouhou dvacetikorunu. Kuře na paprice s těstovinou také za dvacku. Vídeňská roštěná, zelené fazolky a opečený brambor za 28 korun. Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem za 30 korun.

Vláda žije mimo realitu a ještě zavádí vyšší DPH

„Nikoli Poslanecká sněmovna, kde se ceny jídel pohybují už v zásadě v normální hladině v porovnání s okolním světem, ale Úřad vlády nabízí velmi levné stravování. Tento jídelníček ani nepotřebuje komentář, spíše dokládá, že vláda ČR žije mimo realitu a ještě pro jistotu zavede od ledna vyšší DPH na potraviny, které už tak patří k nejvyšším v Evropě,“ poukazuje Vít Bárta na to, že na strávníky z Úřadu vlády nějaké zdražení prakticky žádný dopad mít nebude.

Bývalý ministr dopravy se brání útoku bulvárního deníku, který ho kritizuje, že jako člen vlády se proti tomu neozval, ale až teď, kdy už je v opozici. „Pokud mě Blesk napadá, že jsem s tím jako ministr nic neudělal, nemohl jsem. Protože ministři na Úřadu vlády jedí zdarma, a ceny jsem tudíž neznal,“ vysvětluje Vít Bárta, že o tom, za kolik se jí „u Nečase“ neměl tušení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…