Víme, co dnes Kalousek přišel říct demonstrantům před Nečasův úřad

09.04.2013 14:05

„Blokáda“ Úřadu vlády aktivisty z Holešovské výzvy pokračovala i dnes, v úterý. Překvapením byl pro zhruba desítku těch, co u úřadu pobývají, příchod ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Víme, co dnes Kalousek přišel říct demonstrantům před Nečasův úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli sympatizanti Holešovské výzvy za účelem svržení Nečasovy vlády

„Dal nám najevo, že nejsme sice rovnocenní partneři, nicméně podebatoval s námi. Mimo jiné nám navrhl to, ať pokud chceme nějakou změnu, tak ať postavíme kandidátku a jdeme do voleb,“ svěřila se ParlamentnímListům.cz jedna z žen, která u Úřadu vlády v úterý protestovala.

Jak zdůraznila, i když záporné pocity jsou vůči ministrovi financí z řad veřejnosti často velmi silné, když navštívil jejich skupinku, nikdo si k němu žádný výpad nedovolil. "Chceme dát šanci tomu, aby se to změnilo, nechceme násilí, které by ale mohlo přijít, pokud se nevyužije pokojné cesty,“ doplnila aktivistka. Podle ní je dobře, že i Miroslav Kalousek měl šanci zjistit, že Holešovská výzva není žádná násilná iniciativa.

Vláda dostane výpověď. Zítra. Předají ji lidé z Holešovské výzvy

„Blokáda“ vládní budovy bude pokračovat i zítra. To se aktivisté těší na to, že předají vládě (která ten den bude jednat, pozn. red.) a premiérovi Petru Nečasovi (ODS) písemnou výpověď z jejich funkcí.

„Už nevím, co udělat víc pro to, aby se český národ vzchopil a něco začal dělat,“ řekl ParlamentnímListům.cz lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka. „I když nás tu je jen pár, budeme dál blokovat vládní budovy tak dlouho, dokud vláda nepřijme naše požadavky. Proto vyzývám ostatní Čechy a Moravany: Přijďte na pomoc Praze, bez vás se poměry v této zemi k lepšímu nezmění,“ dodal s tím, že rozhodně ve svých snahách nekončí. Prý teprve vše začíná...

Pokračování Soumraku kmotrů...

Blokáda vládních budov je pokračováním nedělní demonstrace Soumrak kmotrů, která ovšem zdaleka nebyla tak úspěšná, jak se její organizátoři domnívali. Lidé k cestě do Prahy nevyužili ani speciálně vypravených vlaků, z nichž jeden je měl svážet do hlavního města zcela zdarma a druhý s významnou slevou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…